Županijski odbor SDP-a i HNS-a upozorio na protuzakonitu smjenu predsjednika i članova Upravnog vijeća ŽUC-a SMŽ

571

U zgradi političkih stranaka u Sisku danas je održana konferencija za novinare županijskih odbora SDP-a i HNS-a na temu: “Protuzakonita smjena predsjednika i članova Upravnog vijeća Županijska uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije“.
Zdenko Vahovec, vršitelj dužnosti predsjednika Županijskog odbora SDP-a i Ivan Nekvapil predsjednik Županijskog odbora HNS-a upozorili su kako je župan Ivo Žinić prekoračio svoje ovlasti kada je donio Rješenje o razrješenju i imenovanju predsjednika i članova Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste, a u prilog tome govori Rješenje Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture kojim su rješenja župana proglašena ništavnima. Vahovec je istaknuo kako je županijska izvršna vlast koja je legitimno izabrana na prijevremenim izborima, vlast koju uvažavaju i od koje su očekivali novi politički smjer i zaokret u odnosu na dosadašnju praksu. Također su očekivali da će, sukladno najavama u izbornoj kampanji, dugoročno donijeti boljitak svim građanima Sisačko-moslavačke županije, prije svega smanjenje nezaposlenosti i razvoj u gospodarskom smislu. No, kako je rekao Vahovec, prvi potezi su se svodili na deložaciju predsjednika Skupštine iz njegovog ureda, pokušaj smjenjivanja predsjednika i potpredsjednika i svih članova radnih tijela Skupštine te u konačnici nezakoniti pokušaj smjene predsjednika i članova Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste….

TON

Vahovec je dodao kako je ovim potezom i sama Županijska uprava za ceste stavljena u nezavidnu situaciju. Naime, financijski planovi i izvješća trebali su biti dostavljeni resornom ministarstvu čime je u pitanje doveden proračun ove županijske tvrtke. Vahovec procjenjuje kako će ŽUC time biti oštećen za oko 10 milijuna kuna, a upitna je i realizacija već pripremljenih projekata. Vahovec i Nekvapil vjeruju kako su sve aktivnosti župana imale za cilj zadovoljiti koalicijske partnere. Skupštinska većina s SDP-om, HNS-om, HSP-om, laburistima, reformistima i drugim vijećnicima mora ustrajati na tome da bude korektiv ovoj izvršnoj vlasti, da ih upozoravamo na stvari koje nisu dobre, a s druge strane bit ćemo partner i surađivati u interesu i za interes građana ove Županije, zaključili su dodavši kako je dokaz tome da je županijski proračun prvi put donesen jednoglasno.

Vahovec se na kraju osvrnuo i na trenutnu situaciju u Rafineriji nafte Sisak. Istaknuo je kako podržavaju nastojanja radnika koji žele sačuvati rafineriju te da, po informacijama koje imaju, Vlada i Ministarstvo gospodarstva rade na tome da niti jedan radnik ne ostane bez svog radnog mjesta. Pozvao je i sve političare u Sisačko-moslavačkoj županiji da se ne bave „politikanstvom i sakupljanjem političkih bodova“ te da zajednički rade na očuvanju rafinerije i radnih mjesta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime