Županijski SDP o aktualnoj političkoj situaciji u Sisačko-moslavačkoj županiji

509

SDP Sisačko-moslavačke županije održao je danas konferenciju za novinare na kojoj su govorili o aktualnoj političkoj situaciji u Sisačko-moslavačkoj županiji, kao i aktualnim događanjima u Županijskoj skupštini. Vodstvo sisačko-moslavačke organizacije SDP-a optužilo je župana Ivu Žinića za političku korupciju nakon što je HDZ prošli tjedan stekao većinu u Skupštini Sisačko-moslavačke županije. Tako je naime glasovanje dvojice vijećnika koji su se priklonili HDZ-u na sjednici skupštine ocijenio čelnik županijskog SDP-a Zoran Vasić …

TON 

Vasić je pritom podsjetio kako je župan dobio izbore na kritici bivše županice Marine Lovrić Merzel, njezinih savjetnika i priči o političkoj korupciji, a sada je sam pridobio njezina dva bivša savjetnika, kako bi HDZ-ovoj koaliciji u skupštini ostvario većinu….

TON

Podsjetimo, na sjednici sisačko-moslavačke županijske županije, održanoj 2. lipnja, prijedlog HDZ-ove manjinske koalicije o smjeni predsjednika i dvoje dopredsjednika skupštine podržala su dvojica vijećnika iz dotadašnje većinske SDP-ove koalicije, nezavisni Vlado Đaković i vijećnik Demokratske stranke umirovljenika Milivoj Tičarić i time omogućili da HDZ stekne većinu u Skupštini. Glasovima te dvojice vijećnika dotadašnjoj manjinskoj koaliciji, na čelu s HDZ -om, uspjelo je na toj sjednici smijeniti predsjednika skupštine Željka Soldu (HSP) i dvoje dopredsjednika Marija Moštaka (SDP) i Sabinu Ferderber (Umirovljenička demokratska unija). Dosadašnjoj oporbi, glasove su dali Đaković i Tičarić, koji su svojedobno bili savjetnici bivše županice Lovrić Merzel, protiv koje je USKOK podigao optužnicu. Đaković je poslije izabran za dopredsjednika skupštine.

(Hina)/ Foto: SDP SMŽ

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime