Županijski su vijećnici na današnjoj 23. sjednici Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije većinom glasova donijeli odluku kojom se u Martinskoj Vesi osniva ustanova u kulturi Kulturni centar braće Radić. 

Sisačko-moslavačka županija svoj dan obilježava na datum rođenja braće Radić, Antuna i Stjepana, u naselju Desno Trebarjevo na području općine Martinska Ves. Na „učitelje hrvatskog naroda“ u njihovom rodnom mjestu podsjeća jedna prostorija u društvenom domu koja je u neprimjereno malom i skromnom prostoru. Zbog te činjenice Sisačko-moslavačka županija je u suradnji s Općinom Martinska Ves krenula u realizaciju ovog projekta, pojasnio je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Darjan Vlahov dodavši kako je ovo jedan od projekata koji je predstavljen prilikom sjednice Vlade RH u Sisku i za koji je resorno Ministarstvo kulture iskazalo interes…

TON

Djelatnost ustanove Kulturni centar braće Radić je promocija nasljeđa braće Radić, a temelji se na galerijsko – izložbenoj i izdavačkoj djelatnosti, edukaciji, organiziranju radionica, predstava, izložbi i koncerata kao i prodaji suvenira i promotivnih materijala.  Dodajmo i kako je ovo bila posljednja sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije u ovom sazivu pa je tom prigodom, uoči sjednice, snimljena i zajednička fotografija.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime