“Sava-kultura-Natura” naziv je projekta u okviru kojeg se danas održava Radionica u općini Orle. Ovaj projekt financiran je od strane Europske unije iz programa pretpristupne pomoći IPA 2011 . Naziv projekta zapravo govori o području kojeg projekt pokriva, a riječ je o poplavnom području rijeke Save gdje se susreću kultura i priroda.

Ukupna vrijednost projekta je 150.000. 00 eura. Cilj projekta je uključiti građane u javni sektor pa su zato osnovana suradnička vijeća kroz koja se u građanima želi pobuditi ekološku svijest i svjesnost o potrebi zaštite okoliša, a poglavito ovog područja koje obuhvaća oko 200 kavdratnih kilometara površine, a zaštićeno je od 2003. godine.

Nositelj projekta “Sava-kultura-Natura” je udruga Zelena akcija, a partneri su Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije, Brodsko ekološko društvo-BED, Javna ustanova Natura Slavonica te Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Sisačko-moslavačke županije.

Naša ekipa danas je posjetila općinu Orle i ovu radionicu, a tamo smo razgovarali sa Iris Beneš, programskom koordinatoricom, predstavnicom jednog od partnera projekta, Brodskog ekološkog društva BED iz Slavonskog Broda.

Više u VIDEO prilogu…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime