Četveročlana obitelj Marijana Matoševića i Vesne Imširović živi u oštećenoj kući na kraju Šeovice u državnom vlasništvu koju su dobili na korištenje od državne agencije. Međutim, zbog bolesti koja je zadesila Marijanovu suprugu Vesnu prije dvadeset mjeseci žive u siromaštvu te od skromnih obiteljskih prihoda ne uspijevaju podmiriti ni najosnovnije životne troškove i neophodne lijekove te troškove za česte odlaske kod liječnika na pregled i kontrolu u Zagreb.

Imaju dvoje djece, 12-godišnjeg dječaka koji je pred polaskom u šesti razred i dvogodišnju djevojčicu. Zbog zdravstvenih problema koji su pogodili njihovu majku Vesnu prije dvadeset mjeseci i troškova liječenja obitelji ostaje vrlo malo novaca koje mogu potrošiti na dječju robu i potrepštine. Naime, prije dvadeset mjeseci, Vesni je dijagnosticiran tumor debelog crijeva kojeg je potom operirala, ali nakon operacije dogodile su se komplikacije te se tumor proširio na gušteraču i krvnu žilu što uzrokuju dodatne zdravstvene tegobe. Zbog takvog zdravstvenog stanja često su u proteklom vremenu morali odlaziti na redovite kontrole i preglede u Zagreb što im stvara troškove zbog kojih nemaju za ostale životne troškove. Vesnu uskoro očekuje novi boravak u KB „Sestre milosrdnice“ u Zagrebu tijekom rujna.

VEZANE VIJESTI
Pokrenute akcije za pomoć: "Zajedno za Zagreb" i "Hrvatska protiv koronavirusa"

Za sve troškove mjesečno imaju na raspolaganju 1600 kn porodiljne naknade i dječji doplatak. Od toga jedva uspijevaju platiti troškove za česte odlaske liječniku u Zagreb, lijekove i režijske troškove za struju. Marijan je nezaposlen te ne može tražiti poslove dalje od kuće gdje žive jer mora cijelo vrijeme biti u blizini kako bi pazio na djecu i na suprugu koju često mora voziti na hitnu u Pakrac. Povremeno je kada nekome iz naselja zatrebala pomoć odrađivao manje poslove za dodatne prihode. Tražili su od agencije da dobiju na korištenje kuću bliže gradskim naseljima kako bi bili bliže liječniku, ali im nisu prihvatili zahtjev – kazao nam je Marijan.

VEZANE VIJESTI
Četveročlana obitelj iz Karlovca treba vašu pomoć

Moramo kupovati suprugi lijekove, a ona zbog svoga jako lošeg zdravstvenog stanja mora svako malo ići liječniku u Zagreb, a financijski nemožemo to sve platiti. Molimo sve ljude ako nam mogu financijski pomoći kako bi se moja supruga mogla nastaviti dalje liječiti. Također bi nam svaka pomoć u robi i hrani za djecu te materijalno bila dobrodošla.“, uputio je molbu za pomoć dobrim ljudima Marijan Matošević.

Obitelji u kućanstvu nedostaje peć za grijanje, zamrzivač i stol sa stolicama kako bi svi mogli sjesti njega prilikom objeda. Imaju jedino mali stol i mali hladnjak od kućanskih aparata. S obzirom kako se bliži jesen i zima peć na grijanje je najpoželjnija, a od skromnih primanja nemaju dovoljno da ju nabave. Stoga ako netko ima nešto od navedenog, a ne koristi pomoć u navedenim stvarima je isto dobrodošla.

VEZANE VIJESTI
Crveni križ Sisak osigurava pomoć onima koji su sami, stariji i nemoćni

Pomoć za obitelj može se dostaviti na adresu Omanovačka 126, Šeovica ili kontaktirati na broj telefona 098 1303768.

Novčani prilozi prikupljaju se na broj računa: HR5623400093209212987 (primatelj: Vesna Imširović).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here