Povodom 10 godina rada, Plesni klub Petrinia organizirao je „Festival plesa u Petrinji“.

Bio je to zaista festival plesa obilježen cjelodnevnim programom u sklopu kojeg su održane plesne radionice u gradskom parku, svečana večera i video prezentacija te plesna večer – show program uz brojne goste. Osvrnuti se na 10 godina nije jednostavno, ali je izvanredan osjećaj, istaknula je na svečanoj večeri predsjednica ovog kluba Natalija Antić Bjelac.

„Svi koji nas prate znaju da je to bio jedan konstantan rast, uspon. Naši plesači, ne samo da su osvojili plesne podije Hrvatske, nego i Svijeta. O tome govore brojne medalje i pehari. Upravo ti silni rezultati čine nas jednim od najuspješnijih sportskih plesnih klubova Hrvatske, a bez imalo lažne skromnosti, reći ću da i jesmo najuspješniji. Jer upravo naši parovi postigli su rezultate kakve nitko još u povijesti hrvatskog sportskog plesa nije postigao. Točnije, mi imamo finaliste Europskog prvenstva, tu su i višestruki državni prvaci i viceprvaci te finalisti državnog prvenstva“, rekla je Antić Bjelac.

Kroz klub je u 10 godina prošlo više od 100 sportskih plesača, više od 300 djece je prošlo kroz početne tečajeve, isto toliko odraslih rekreativaca, a trenutno broje 32 aktivna plesača koji vrijedno treniraju pod vodstvom glavnog trenera  Matije Novosela.

Podršku imaju i od Zajednice sportskih udruga grada Petrinje čiji je im je predsjednik Marko Badrić, ovom prilikom, uputio prigodnu čestitku.

„U proteklih 10 godina vi ste od nule došli do značajnih sredstava koje Petrinjski sportski savez izdvaja za vas. Pratimo vas na svim natjecanjima. Kad dođe zamolba za potporu, svi se složimo. Zašto? Zato što se tu redovito radi o Svjetskom kupu, Europskom prvenstvenu, Svjetskom prvenstvu, a to je promocija Petrinje i petrinjskog sporta. Naša potpora i financiranje nikada nije došla u pitanje, naravno, u onim iznosima u kojima možemo“, rekao je Badrić te dodao kako će ih i u budućnosti pomagati financijski, ali i pokušati osigurati primjereniji prostor za treniranje.

Pomoć i potporu ubuduće, kao i do sada, imat će i od Hrvatskog sportskog plesnog saveza, istaknuo je njegov predsjednik Božidar Čavala.

„Misao vodilja su meni, a vjerujem i svim članovima Upravnog odbora, uvijek bila  –  djeca, jer od naše djece sve počinje u bilo kojem sportu, a posebice u ovom našem sportu. Zato poštovane Petrinjke i Petrinjci, imate čime biti ponosni i budite ponosni na tu vašu djecu i na njihove rezultate“, poručio je Čavala.

Od prvih dana uz Plesni klub Petrinia bio je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je zahvalio svima koji su bili dio ove 10-godišnje priče, naročito predsjednici PK Petrinije.

„Čestitam vam na svim prekrasnim trofejima, priznanjima i pokalima. Oni pokazuju da ste prezentirali sebe i Grad i bili ste jedni od najboljih ambasadora Petrinje, po Europi i svijetu, i to je ono što je trajna vrijednost. Neka vam ples bude jedno veliko zajedništvo i neka vam ples bude jedna vječita inspiracija za bolji život i da i nadalje  prezentirate sebe, svoju obitelj i svoju Petrinju“, rekao je Dumbović  te poručio kako su im vrata njegova Ureda uvijek otvorena.

Proslava rođendana Plesnog kluba Petrinia i „Festival plesa“ nastavljen je u Velikoj dvorani petrinjskog Hrvatskog doma gdje su svi posjetitelji mogli uživati u večernjem show programu uz vrhunske plesače i goste iz Slovenije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime