Obilježena 24. godišnjica pogibije Marijana Celjaka

1153

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod bivše radarske postaje u Šašnoj gredi kod Siska, na mjestu pogibije Marijana Celjaka, članovi njegove obitelji, roditelji poginulih hrvatskih branitelja, izaslanstva braniteljskih udruga te Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije, odali su počast prvom dozapovjedniku 57. samostalnog bataljuna. Ratnog dozapovjednika 57. SAMB-a ubili su 16. rujna 1991. godine vojnici tadašnje JNA tijekom pregovora o mirnoj predaji prigodom zauzimanja vojarne u Šašnoj gredi. Predsjednik UHDDR-a SMŽ Željko Glavinić kazao je kako je danas tužan, ali istovremeno važan datum u povijesti stvaranja hrvatske države. Dodao je kako će dok je god Celjakovih suboraca, na današnji dan obilježavati obljetnicu pogibije svojega dozapovjednika i suborca.

VEZANE VIJESTI
Svim sugrađanima pravoslavne vjeroispovijesti želimo sretan Božić

TON 

Na obilježavanju 24. obljetnice pogibije Marijana Celjaka nazočio je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je naglasio kako se i danas, 24. godine kasnije dobro sjeća svih ratnih zbivanja pa tko i vijesti o pogibiji ratnog dozapovjednika 57. brigade koja je zatekla sve branitelje…

TON 

Dodajmo kako su izaslanstva nakon mjesta pogibije Marijana Celjaka zapalila svijeće i kod Spomenika svim poginulim i umrlim hrvatskim dragovoljcima i branitelja Topolovca ispred kapelice u Topolovcu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here