2. MLADIFEST Veliki broj mladih na koncertu Alana Hržice

Glazbenik oduševio posjetitelje u petrinjskom gradskom parku

346

U organizaciji zajednice Marijina legija i Sisačke biskupije održan je u Petrinji od 11. do 13. rujna 2. Mladifest u Hrvatskoj pod geslom „Tko je žedan, neka dođe!“. Radi se o festivalu koji je pokrenut po uzoru na Mladifest u Međugorju koji se održava već tridesetak godina.

U programu su sudjelovali sisački biskup mons. Vlado Košić, međugorski župnik fra. Marinko Šakota, pater Ike Mandurić, brojni predavači i mladi koji su podijelili svoja svjedočanstva te glazbenik Alan Hržica koji je održao koncert duhovne glazbe u petrinjskom gradskom parku. Hržica se proteklih osam godina bavi isključivo duhovnom glazbom:

“To je nešto što ja proteklih godina pokazujem i nastupam. Sukladno tome i na Mladifestu, na kojemu se pojavljuje duhovna glazba koja je važan čimbenik njegove koncepcije. Već neko vrijeme sa mnom nastupa mlada pjevačica Vanessa Mioč koju sam nekako prepoznao kao talentiranu osobu. Večeras ćemo imati klasičan naš jedan duhovni koncert koji je pun molitve i slavljenja na jedan jako moderan i produkcijski visok način.”

Koncertu je nazočio i gradonačelnik Grada Petrinje, Darinko Dumbović, koji je izrazio veliko zadovoljstvo što se okupio toliki broj ljudi na Strossmayerovom šetalištu: “Danas se osjeti toplina mladih ljudi. Toplina duhovnosti koju promiču i s kojom iz ovog parka mogu dati poruku jednog velikog zajedništva.”

Vjerujem da će upravo kroz ovo zajedništvo učvrstiti svoju vjeru, podijeliti svoja iskustva i iz Petrinje otići puni dobrih dojmova, prijateljstva i snage da kroz život idu osnaženi vjerom i molitvom, zaključio je Dumbović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here