2. Županijski pleter oduševio bogatim programom

U programu razne grane umjetnosti - folkloraši, pjevačke skupine, tamburaši, glumci, književnici i likovni umjetnici amateri

589

Zajednica Kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije i ove je godine organizirala manifestaciju pod nazivom “Županijski pleter” koja je održana 9. veljače u Domu INA Rafinerije nafte Sisak.

„Županijski pleter“ je manifestacija koja okuplja članice Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije koje su tijekom prošle godine postigle iznimne rezultate plasirajući se na državne smotre u organizaciji Hrvatskog sabora kulture te na taj način promovirale kulturu županije.

Na manifestaciji su nazočili predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić te zamjenik župana Ivan Celjak koji je, u ime Sisačko-moslavačke županije, primio prestižno priznanje „Srebrni donator“, odnosno zahvalu Hrvatskog Sabora kulture.

Program je i ovaj put bio poprilično bogat jer su se u njemu našle razne grane umjetnosti, kao što su folkloraši, pjevačke skupine, tamburaši, glumci, književnici i likovni umjetnici amateri.

Na manifestaciji su se predstavili: KUD “RADOST” Sela, KUD “REPUŠNICA”, HPD “SLAVUJ” Petrinja, Društvo za očuvanje i promicanje kulturne tradicijske baštine “ETNO SISCIA”, KUD “HUSAIN”, “RUSALKE” pjevačka skupina, KUD “MOSLAVINA” Kutina, Kazališna skupina “SCENA” Sisak, Likovno društvo “MOSLAVAČKI KRUG” Popovača, Društvo likovnih autora Novske “DLAN”, Petrinjska udruga likovnih umjetnika “PETRIART”, Popovačka udruga likovnih stvaralaca PULS “MOSLAVAČKI ŠTRK” i nagrađivani i visoko plasirani književnici i likovni umjetnici s područja SMŽ.

Izvor i Photo: Sisačko – moslavačka županija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here