20 godina Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije

575

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić nazočio je danas poslijepodne svečanosti obilježavanja 20 godina postojanja i rada Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije i promociji, za ovu prigodu izdane, Monografije saveza autora i urednika Milana Lovrića.
Lovački savez Sisačko moslavačke županije osnovan je 1994. godine u Voloderu na inicijativu grupe lovaca koji su, unatoč ratnom vremenu i činjenici da je dijelom teritorij županije bio pod okupacijom, uspjeli formirati Savez i započeti s njegovim radom. Rad Saveza od osnutka temelji se na objedinjavanju rada lovačkih društava i udruga, unapređenju lovstva, uzgoja i zaštite divljači u lovištima, izobrazbi i odgoju mladih lovaca te provedbi etike među lovcima i podizanju ekološke svijesti naglasio je njegov predsjednik Vlado Kireta…

TON

Kireta je dodao kako je lovačko zajedništvo, druželjubivost i otvorenost za suradnju prepoznato na svim razinama pa je tako, kako je naglasio, suradnja sa Županijom prerasla u partnerstvo od kojeg lovačka društva i udruge dobivaju donaciju za unapređenje i razvoj lovstva, kako i za plaćanje polovine premije osiguranja lovišta od štete koju divljač prouzroči na poljoprivrednim usjevima i prometnim vozilima.
Potporu Županije imati će i dalje, najavio je župan Ivo Žinić, inače i sam lovac…

TON 

Nakon puna dva desetljeća postojanja i rada Lovačkog saveza SMŽ, lovstvo je danas u svim segmentima uzdignuto na visoku razinu što im, kako je istaknuo predsjednik Kireta, priznaju i brojni gosti iz europskih zemalja. „Od završetka Domovinskog rata do danas, naša su lovišta ostala radilišta u kojima se čuvaju sve vrijednosti prirode, na radost sadašnjih i budućih lovaca te svih drugih ljubitelja prirode“ zaključio je Kireta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here