20 godina Petrinjskih mažoretkinja – Međunarodni festival mažoretkinja „Golden heart“

373

20 godina svog rada i djelovanja Petrinjske su mažoretkinje obilježile 19. ožujka cjelodnevnim natjecateljskim programom, Međunarodnim festivalom mažoretkinja „Golden heart“ koji je u sportskoj dvorani ŠRC-a „Pigik“ okupio 20-ak timova s oko 400 sudinica iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

Posjetitelji su mogli uživati u čak 165 koreografija u kategorijama sa štapom, pom-ponima i zastavama. Iako su Petrinjske mažoretkinje nekoć bile poznate po organizaciji brojnih manifestacija, ovakav međunarodni događaj organizirale su u svom gradu prvi put, a želja im je bila vratiti mažoret u Petrinju i prezentirati sve ono što djevojčice i djevojke vrijedno rade sa svojim trenericama.

 

baner monitor 728x90

U tome su imale potporu Grada Petrinje i gradonačelnika Darinka Dumbovića koji je svečano otvorio natjecanje, a pridružio im se i na njegovom kraju i pomogao podijeliti medalje i pehare najuspješnijima. Pohvalio je Petrinjske mažoretkinje i ovaj, kako je rekao, prekrasan događaj koji je svojevrsna kruna njihovog 20-godišnjeg rada …

TON 

Danas je to, smatra gradonačelnik, kudikamo lakše negoli je bilo u samim počecima. Mažoret ples je populariziran, uključuje velik broj sudionika, brojna natjecanja, a potporu daju i oni koji ne sudjeluju izravno, ali su uvijek tu…

TON 

Želja je organizatora da, sada kad se mažoret ples na velika vrata vratio u Petrinju, Međunarodni festivala mažoretkinja „Golden Heart“ postane tradicionalan te da i iduće godine u Petrinji okupi još i veći broj djevojaka „zlatnog srca“.

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here