Ususret sutrašnjem blagdanu sv. Jakova aspostola, nebeskog zaštitnika Mošćenice, ovim najvećim petrinjskim prigradskim naseljem večeras se orila pjesma najmlađih folklorašica i folkloraša koje je okupio 3. Festival dječjeg folklora “Pjesmom, plesom i tamburom kroz život”.

Festival, u organizaciji HKUD-a Mošćenica, je uz domaćine okupio još tri kulturno umjetničkih društava i to: KUD Zvuci Banije iz Jabukovca, KUD Moslavka iz Gornje Gračenice te FA Petrinjčica iz Petrinje.


“Veliko hvala svim KUD-ovima i posjetiteljima koji su nas došli podržati u još većem broju no što je to bilo proteklih godina! Jako smo ponosni na mlade folkloraše koji nastavljaju tradiciju, srce nam je puno. Petrinja nosi titulu Grada-Prijatelja djece i s radošću mogu reći da se mi kao KUD uopće ne moramo brinuti za svoju budućnost”, poručila je u ime domaćina predsjednica HKUD-a Mošćenica Seliha Ferenčak.

VEZANE VIJESTI
STOŽER Potvrđen slučaj zaraze mladića iz Mošćenice

HKUD Mošćenica zaista ne mora brinuti za svoju budućnost jer u svome društvu broje ukupno 40 djece, što plesača, što svirača.


Manifestaciju niti ove godine nije propustio prvi čovjek Mošćenice- gradonačelnik Darinko Dumbović: “Ovo je jedna prekrasna manifestacija u kojoj uživam i kao Mošćeničanin i kao gradonačelnik, dolazim otvorenog srca i mogu reći da sam prezadovoljan. Drago mi je da se okupilo ovoliko mladih, da djeca uživaju i imaju jedan predivan kontinuitet dobre priče kojom u zajedništvu čuvamo baštinu, kulturu, tradiciju i kroz ne samo komunalnu infrastrukturu nego i društvenu, a pjesma definitivno povezuje sve ljude bez razlike od kuda dolaze, to je danas Mošćenica i to je najveći kapital.“

VEZANE VIJESTI
Pješačko-biciklistička staza u Mošćenici do jeseni

Nakon plesnog djela uslijedilo je i proglašenje najljepše snaše i najboljeg bećara, za što su jednoglasno pobjedu odnijeli Klara iz Petrinje i Teo iz Gračenice. Veselo druženje mještana nastavilo se uz prigodnu okrijepu i ples.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here