Središnji dio programa trodnevne manifestacije 33. Repušničkih susreta održan je 17. lipnja na lokaciji Prijemnog centra Repušnica, moslavačkim vratima u park prirode Lonjsko polje. 

Tradicionalna manifestacija Repušnički susreti u posljednjih je nekoliko godina postala prepoznatljivi turistički proizvod Kutine i Moslavine, a i ove je godine, u tri dana događanja, ponudila raznoliki program kojeg su zajednički organizirali KUD Repušnica i kutinska Turistička zajednica.

Uz likovnu koloniju, tradicijske igre, održana je i edukativna radionica Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje i vođeno razgledavanje Parka prirode, izložba fotografija „Zeleno-plava zipka Hrvatske“ predstavljenih u Europskom parlamentu, izložba ribarskog alata i opreme, narodnog ruha Repušnice te kulturno – umjetnički program. Koliko je ova manifestacija, ali i sama Repušnica, kao najveće kutinsko naselje, značajna za Grad Kutinu istaknuo je ovom prilikom kutinski gradonačelnik Zlatko Babić…

TON 

Značajna je ovo manifestacija i za Sisačko-moslavačku županiju koja je tradicionalno podupire, rekao je na Repušničkim susretima pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Darjan Vlahov, podsjetivši kako su sredstava za kulturu značajno povećana posljednje dvije godine…

TON 

Dodajmo kako su u programu sudjelovala kulturno – umjetnička društva iz Volodera, Kalinovca, Podsuseda, Belog Manastira, domaćini KUD Repušnica te Martin Durbek višestruki državni i međunarodni prvak u sviranju tambure iz Repušnice.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime