Prigodnom svečanošću u Sisku je 11. travnja obilježeno 40 godina tamošnje Sportske dvorane Brezovica.

Naime, Sisak je jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji je još prije 40 godina, izgradnjom Sportske dvorane Brezovica, omogućio učenicima i sportašima vrhunske uvjete za provođenje zdravstvene kulture i sportskih aktivnosti. Osim za nastavu, treniranje i natjecanja, u dvorani se često održavaju i različite manifestacije te koncerti, istaknula je Slađana Tadić, ravnateljica Industrijsko – obrtničke škole Sisak, koja i upravlja dvoranom.

 

„Dvorana obilježava 40 godina postojanja. Zaista je „krcata“ od 7 do 23 sata. Nastavu u njoj održavaju učenici OŠ Braća Bobetko, Tehničke škole Sisak i Industrijsko – obrtničke škola Sisak i to od 7 do 17.30, a nakon toga Zajednica sportskih udruga grada Siska koristi dvoranu do 23 sata, tj. sportski klubovi, a subotom i nedjeljom se održavaju sportska događanja, utakmice i natjecanja te i neke druge manifestacije u gradu“, kazala je Tadić.

Među brojnim gostima i uzvanicima, učenicima i sportašima, obilježavanju 40 godina Sportske dvorane Brezovica nazočili su i predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić te zamjenik župana Ivan Celjak.

„40 godina dvorane Brezovica znači 40 generacija učenika koji su koristili i još uvijek koriste ovu dvoranu, također i 40 generacija sportaša, prvenstveno s područja grada Siska. Sisačko – moslavačka županija prepoznaje značaj Sportske dvorane Brezovica, koja je jedan od najpoznatijih objekata ne samo u Sisku, već i u čitavoj županiji.

Mi smo prošle godine za ovu dvoranu izdvojili značajna sredstva. 150 tisuća kuna je izdvojeno za održavanje dvorane, oko 90 tisuća kuna za sufinanciranje troškova struje, oko 100 tisuća kuna za vodu, dakle ukupno gotovo 350 tisuća kuna. Ove smo godine planirali 500 tisuća kuna za uvođenje novog sustava video nadzora, sustava vatrozaštite, a planirali smo i izmjenu jednog dijela stolarije. Mi preoznajemo značaj ove dvorane za učenike, za sportaše i trudimo se poboljšati uvjete za što kvalitetnije odvijanje aktivnosti u ovom sportskom objektu“, poručio je Celjak.

Gradnja Sportske dvorane Brezovica započela je 26. listopada 1976. godine, a dvorana je svečano otvorena 31. ožujka 1978. i od tada je dom mnogih generacija učenika, nastavnika, sportaša, trenera i sportskih djelatnika grada Siska.

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here