Manje bora i blistava koža i nokti još su neki od razloga za prestanak pušenja.
Jeste li znali da ako prestanete pušiti možete izgledati mlađe, smanjiti rizik od kvarenja zubi, odgoditi stvaranje bora na licu i intenzivnije osjećati okus hrane? Pročitajte top 5 razloga zašto bi trebala zbog zdravlja, ali i zbog ljepote, odbaciti cigaretu zauvijek.

Vjerojatno vas vaša obitelj i prijatelji svakodnevno gledaju ispod oka i napominju kako pušenjem ugrožavate svoje zdravlje, a mediji i liječnici upozoravaju na ozbiljne posljedice pušenja na zdravlje organa.
Za većinu nas, strah od bolesti i briga za zdravlje su najvažniji motivacijski faktori za odbacivanje ove loše navike. Ali, ipak donosimo još nekoliko prilično dobrih razloga zbog kojih bi trebali zauvijek baciti cigaretu.

VEZANE VIJESTI
MINISTAR MARIĆ: Hrvatska u ''TOP 10'' zemalja s najmanjim rizikom od pranja novca

Svježiji dah i zdraviji zubi – Poznato je kako su cigarete jedan od glavnih krivaca za žutu boju zubiju i neugodan miris iz ustiju. Jednom kada odbaciš cigaretu, tvoji zubi će biti bijeliji, a tvoj dah će biti puno svježiji. Također, puno je manja vjerojatnost da će ti se zubi kvariti ili ispadati. Osim svježeg daha, tvoja kosa, odjeća, kuća i auto će također mirisati ljepše i svježije.
Blistavija koža i manje bora – Kao najveće krivce za razvoj bora, osim starenja, možemo navesti stres, sunce i pušenje. Mnoga istraživanja su pokazala da pušenje dramatično ubrzava starenje kože uzrokujući bore, oštećenja i opuštanje kože. Također, koža pušača tanja je od kože nepušača, a na tanjoj koži lakše nastaju pigmentacije, oštećenja, bore i drugi znaci starenja. Pušenje ubrzava starenje, a stručnjaci su utvrdili kako pušač u prosjeku izgleda oko 1.4 godinu stariji od nepušača. Prestankom pušenja koža će ti postati blistavija, poboljšat ćeš tonus, koža će se manje isušivati i odgodit ćeš preuranjeno stvaranje bora.
Intenzivniji okus hrane – Mnogi dugogodišnji pušači koji su prestali pušiti kažu kako ih je iznenadio intenzivan okus, miris i doživljaj hrane nakon prestanka pušenja. Kažu kako su opet počeli uživati u hrani svim osjetilima.
Ljepši nokti – Nikotin u cigaretama je odgovoran i za “mrlje” na prstima i noktima. Kada mjesečnom trošku za cigarete, pribrojiš i trošak za redovitu manikuru kojom prikrivaš žute nokte, nije li jednostavnije prestati pušiti i potrošiti te novce negdje drugdje?
Bolji vid – Kada se govori o prestanku pušenja, malo tko se sjeti spomenuti kako pušenje može povećati rizik za različite probleme s vidom, poput degeneracije makule i dijabetičke retinopatije koja može završiti i sljepoćom.
Ovi su razlozi i više nego dovoljni da otjeraš cigaretu iz svog života, zar ne?

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here