50.000 kn za međužupanijsku suradnju učeničkih zadruga

185

S ciljem povezivanja učeničkih zadruga diljem Hrvatske i upoznavanja posebnosti krajevag“Lijepe naše” Zagrebačka županija i ove će godine sa 50.000 kuna podržati projekt Međužupanijska suradnja učeničkih zadruga.

Ove će se godine projekt ostvariti dolaskom zadruga iz Splitsko–dalmatinske županije u Zagrebačku županiju, dok će naše učeničke zadruge posjetiti Vukovarsko–srijemsku županiju.

Gosti iz Splitsko–dalmatinske županije boravit će kod nas od 30. rujna do 2. listopada 2016. godine, a za njih će biti organizirana berba jabuka u OŠ Milke Trnine iz Križa, posjet rudniku Sveta Barbara u Rudama te posjet Grgosovoj špilji u Samoboru. U posjet dolazi 38 zadruga čiji će se učenici i voditelji između ostalog upoznati i s posebnostima i ljepotama Zagrebačke županije.

VEZANE VIJESTI
Zagrebačka županija dijeli milijun kuna gradovima i općinama

U Vukovarsko–srijemsku županiju ići će 22 učeničke zadruge Zagrebačke županije koje će od 22. do 24. rujna 2016. godine sudjelovati u berbi grožđa s učenicima SŠ Ilok. Imat će priliku obići Ilok te stjecati nova znanja i vještine kroz radionice pri učeničkoj zadruzi OŠ „Lovas“ u Lovasu.

Zagrebačka županija duži niz godina podupire i prati rad učeničkih zadruga u osnovnim školama te u suradnji s Podružnicom učeničkih zadruga Zagrebačke županije provodi ovaj projekt. Inače, na području Županije aktivno je 31 učenička zadruga koje se bave raznim aktivnostima i okupljaju veliki broj djece.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here