51 izbjeglica smještena u bivšoj sisačkoj vojarni Viktorovac

935

Situaciju s izbjeglicama u Hrvatskoj, od koji je nekih oko 150 smješteno i u Sisačko-moslavačku županiju, točnije u Sisak i Kutinu, danas su komentirali župan Ivo Žinić te gradonačelnica Siska i njeni kolege iz Petrinje i Gline. Prvih 50-tak izbjeglica stiglo je u Sisak i smješteni su u vojarnu Specijalne policije na Viktorovcu, potvrdio je to sisačko-moslavački župan Ivo Žinić dodajući kako su izbjeglice stigle jutros, a riječ je o muškarcima iz Sirije, Afganistana i Pakistana…

TON

Župan je dodao da će, ukoliko dođe do povećanja broja izbjeglica, aktivirati Krizni stožer. Istaknuo je kako na području Sisačko-moslavačke županije ima dovoljno prostora za smještaj i do 500-tinjak izbjeglica te je izrazio nadu kako će za izbjeglice biti pronađeno rješenje i da će biti transferirani u zemlje u koje oni žele. Najavio je i da će sutra u pratnji načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke obići izbjeglice kako bi se uvjerio treba li im kakva dodatna pomoć.
A to je danas učinila sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček…

TON 

U pratnji gradonačelnice bio je i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Sisak Igor Čičak…

TON 

Sisak i Kutina zasad su jedini gradovi u Sisačko-moslavačkoj županiji u kojima su trenutno smještene izbjeglice, no spremnsot za smještaj, bude li potrebe, iskazao je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović…

TON 

Na pitanje novinara mogu li se izbjeglice, ukoliko budu raspoređene i u Petrinju, smjestiti u prognaničko naselje u Maloj Gorici, gradonačelnik Dumbović je rekao kategorički ne, napominjući da niti ljudi koji sad tamo žive nemaju primjerene uvjete za život.
Situaciju s izbjeglicama komentirao je i glinski gradonačelnik Milan Bakšić…

TON 

Dodajmo kako je izbjeglice u središtu Siska dočekao veliki transparent na kojem uz dobrodošlicu na engleskom, piše: “I mi smo nekad bili izbjeglice”.  Da su dobrodošli potvrđuje i velik broj građana koji se javljaju Crvenom križu spremni da izbjeglicama pruže pomoć. Donose igračke, odjeću sanitarne i druge potrepštine. Iz Crvenog križa poručju da sve donacije dostave u Gradsko društvo Crvenog križa Sisak u Tomislavovoj ulici, koje će ga potom distribuirati prema potrebama.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime