Stipendije liječnicima za poslijediplomski doktorski studij

Odluke o dodjeli županijskih stipendija doktorima sisačke Opće bolnice dr. Ivo Pedišić, Goranu Kuzmacu i Andrei Lončar, uručio župan Ivo Žinić

603

Odluke o dodjeli županijskih stipendija za poslijediplomsko usavršavanje – doktorski studij za zdravstvene radnike 14. listopada uručio je doktorima sisačke Opće bolnice
dr. Ivo Pedišić, Goranu Kuzmacu i Andrei Lončar, župan Ivo Žinić.

Pritom je kazao kako smatra da je sisačka bolnica jedna od najkvalitetnijih županijskih bolnica, a kako kvaliteti usluge, osim nabavke nove opreme i uređaja, pridonose i stručni kadrovi.

„Više od 1100 djelatnika je nešto što je itekako velika vrijednost naše bolnice. Zbog toga smo danas pozvali dvoje mladih liječnika koje želimo stipendirati i ovom prilikom ćemo im uručiti odluke o stipendiranju doktorskih studija u trajanju od tri godine. Stipendije su u iznosu od 60 tisuća kuna. Dva mlada liječnika financiramo s ciljem da se još više usavršavaju te da u konačnici u našoj bolnici kvaliteta liječenja bude još bolja, a svakako i da podignemo rejting naše bolnice, u kojoj radi više od 130 specijalista, na još višu razinu“, poručio je Žinić.


Ravnatelj sisačke bolnice dr. Tomislav Dujmenović kazao je kako je za normalno funkcioniranje bolnice vrlo važno napraviti dobar plan ljudskih resursa, imati dovoljan broj liječnika i medicinskog osoblja koji moraju biti stručni.

„U tijeku je petogodišnje planiranje ljudskih resursa kojim želimo podići znanstveni nivo naše bolnice na višu razinu. Upravo je to razlog što sa Županijom stipendiramo dvoje stipendista za poslijediplomski doktorski studij na biomedicinskim znanostima. Tako ćemo dobiti dva doktora znanosti koji će itekako podići stručni i znanstveni nivo naše bolnice, a moći će uvesti i neke nove dijagnostičke pretrage iz onih područja kojima se bave. Ovo je i jedna poruka svim našim liječnicima u bolnici, ali i liječnicima koji će doći u našu bolnicu, da će u našoj bolnici moći ostvariti svoje osobne egzistencijalne te svoje stručne i znanstvene potrebe. Mislimo da će, nakon ovakvog planiranja ljudskih resursa, liječnici te medicinske sestre i tehničari imati razloga da ostanu u našoj bolnici“, rekao je Dujmenović.

„Zahvaljujem na ovoj lijepoj prilici i Županiji i našem ravnatelju, kao i na zamašnjaku koji se uz njihovu podršku događa u našoj bolnici. Stipendija je nešto što svakako djeluje motivirajuće u smislu daljnjeg napretka, ali i ostanka u našoj sredini. To je prilika za stručno i znanstveno usavršavanje i mogućnost znanstvenog djelovanja koja dosad ne mogu reći da je bila ograničavajuća, ali je bila rezervirana više za nekakve veće centre u Hrvatskoj. Nadam se da ćemo se uključiti u taj val i mi i da ćemo djelovati na ukupan razvoj naše ustanove, dizati razinu jer, koliko sam shvatio, mi smo tek prvi od mnogih koji dolaze“, istaknuo je Dr. Goran Kuzmac.

„Zahvaljujem u svoje osobno ime. Bit će mi to velika satisfakcija i mogućnost za daljnje napredovanje. Također, zahvaljujem i u ime svojeg kolektiva, internog odjela. Mislim da će i mlađima kolegama koji će doći ovo biti motiv jer će vidjeti da se mogu ostvariti ne samo se u stručnom, nego i u znanstvenom smislu. Mi inače imamo odličnu suradnju s ravnateljem. Puno je novih metoda do sada uvedeno, poglavito na mom odjelu. Jako sam zadovoljna. Prije su nam vrata često bila zatvorena, no sada, ako razumno nešto objasniš i tražiš i ako je moguće, ostvarit će se. Punom toga novog smo donijeli i napraviti, onoga što je prvenstveno na korist našim pacijentima. Imamo i jako dobru suradnju s drugim bolnicama i kliničkim centrima, naročito u stručnom smislu i vjerujem da će i ovo biti od velike koristi meni i mojim kolegicama i kolegama na odjelu“, naglasila je dr. Andrea Lončar.

Župan je na kraju dodao kako je stipendiranje samo dio višegodišnjih kontinuiranih napora da se rad bolnice poboljša, olakša, ali i afirmira. Opća bolnica će po završetku dobiti dvoje znanstvenih radnika, koji će ne samo unaprijediti kvalitetu i stručnost svoga rada, nego i pokazati da postoji prostor za napredovanje u struci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here