II. Duo spin iz čamca održan na jezeru Zvirište

23 ekipe, po dva natjecatelja u jednom čamcu, lovilo štuku, soma, basa i grgeča

2683

U organizaciji  Ribolovne udruge Petrinja na jezeru Zvirište u Novoj Drenčini 4. studenoga je održan „II. Duo spin kup iz čamca“. Riječ je o natjecanju u lovu ribe iz čamca u kojem je ove godine sudjelovalo 23 ekipe, po dva natjecatelja u jednom čamcu, a lovilo se tzv. grabežljivu ribu, pojasnio je predsjednik udruge Robert Nogić koji se pohvalio i kako je udruga unazad godinu dana učinila puno na uređenju Zvirišta.

„Danas smo na jezeru Zvirište u Novoj Drenčini na natjecanju na kojem ukupno imamo 23 natjecatelja. Duo spin kup natjecanje je koje se odvija iz čamaca. Dakle, ekipu čine po dva ribiča u svakom čamcu. Lovi se isključivo umjetnim mamcima, a ovi se štuka, som, bas i grgeč. Natjecanje je upravo završilo, ribe su izmjerene, čeka nas proglašenje pobjednika i ručak. Mi smo inače na ovom jezeru od sredine prošle godine i otad smo dosta učinila kako bi ga uredili. Pokrčili smo živicu i žbunje, sagradili smo dva mola, nadstrešnicu, odnosno kućicu, a redovito i poribljavamo jezeru. Ovu smo vodu proglasili „ulovi i pusti“ što znači da se riba nakon ulova i slikanja neozlijeđena vraća natrag u vodu. Na taj način čuvamo riblju populaciju u ovom jezeru“, kazao je Nogić.

Kad se sve zbrojilo, pobjednici su bili braća Korenić, Nikola i Vedran. S obzirom da su prvi put nastupili, nazvali su se prigodno – Amateri, no braća se namjeravaju malo ozbiljnije pozabavit ribolovom pa su najavili kako će se učlaniti u Ribolovnu udrugu Petrinja.

„Probat ćemo malo okušati sreću u ovoj vrsti ribolova. Sad smo za prvi put imali sreće. Ulovili smo dvije štuke, 63 i 60 centimetara. Neke posebne tajne za uspjeh nema. Biti uporan, zabacivati i to je to. Znamo sve ove dečke, svi smo iz Petrinje i bit ćemo članovi ove udruge“, najavila su braća.

Trud Ribolovne udruge Petrinja na organizaciji ovog natjecanja, ali i na uređenju Zvirišta pohvalio je ovom prigodom petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

„To je po meni nešto posebno jer ribolovci oplemenjuju prostor u kojem žive i daju sadržaj, a sadržaj je najvažniji, naročito ovdje gdje dolaze ciljane skupine. Od davnina znamo da je ribolovstvo bilo nešto posebno, da su ljudi lovili ribu kako bi se prehranili, kako bi preživjeli. To više nije slučaj. Ovo je danas jedna sportsko – rekreacija, jedna natjecateljska priča, a kroz taj natjecateljski duh, ali i duh zajedništva, ovdje se stvara jedna nova priča, stvaraju se dobre prilike jer, kako smo čuli, ovdje dolaze i brojni stranci. Oni su prepoznali ovo mjesto, žele ovdje doći i zabaciti udicu, a mi im želimo poručiti da su dobrodošli“, rekao je gradonačelnik te izrazio uvjerenje kako će Zvirište, koje je već sad postalo jedan hvalevrijedan dodatni sadržaj na području grada, u budućnosti još i bolje iskoristiti svoj ribolovni, sportski, rekreacijski, ali i turistički potencijal.

[srizonfbalbum id=2294]

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime