8. memorijalni biciklistički ultramaraton Vukovar – Knin – Dubrovnik

401

Udruga Slavonsko Brodski Biciklist i ove godine organizira osmi po redu memorijalni biciklistički ultramaraton Vukovar-Dubrovnik. Ultramaraton se održava u 7 etapa od 30. srpnja do 5. kolovoza. Svaki dan biciklisti, većinom svi rekreativci, prosječno odvoze 150 kilometara. Prolaze kroz gradove koji su podnijeli najviše stradavanja u Domovinskom ratu, te paljenjem svijeća na spomen obilježjima odaju počast žrtvi mladih hrvatskih bojovnika koji su spremno dali živote za slobodu naše Domovine.

Dana 01. kolovoza 2017. godine biciklisti u organizaciji Udruge Slavnonsko Brodski Biciklist i pod pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske, posjetili su sukladno predviđenoj ruti Općinu Vojnić. U druženju sa načelnikom Općine i njegovim zamjenikom biciklisti su zapalili svijeću kod Spomenika hrvatskim braniteljima te nakon kraćeg odmora i osvježenja produžili dalje prema svom konačnom cilju, Dubrovniku.

VEZANE VIJESTI
I Galdovo je dio Siska!

Ultramaratonci su ljudi iznimnih psihofizičkih sposobnosti, koje startajući s Ovčare sve do cilja na dubrovačkim Pilama, nosi želja za postizanjem nemogućeg. Podsjećaju nas na herojske dane kada su se hrvatski branitelji upustili u misiju koju su mnogi proglašavali neostvarivom.Ruta kojom biciklisti prolaze proteže se kroz mjesta koja su najviše pogođena ratnim razaranjima: Vukovar,Slavonski Brod, Okučani, Glina, Sisak, Petrinja, Vojnić, Slunj, Lovinac, Gračac, Knin, Sinj, Ploče, Opuzen, Metković, Dubrovnik.

Očuvanje tradicije memorijalnog karaktera utrke, vrhunska organizacija i sve veći interes, naši su prioriteti od početka, za što su zaslužni članovi naše Udruge koji svojim trudom i zalaganjem promiču ciljeve maratona, Hrvatska policija koja prati utrku te dosadašnji sponzori. Udrugu su osnovali branitelji pripadnici 108.brigade i njihova djeca. Cilj projekta je promocija biciklizma kao zdravog načina života, promocija Slavonije, Slavonskog Broda ,brodsko-posavske županije ali i Hrvatske kao cikloturističke destinacije. Realizacijom ovog projekta obilježavamo obljetnicu vojno redarstvene akcije Oluja , Dan branitelja i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

VEZANE VIJESTI
FOTO/VIDEO Siščani pustili lanterne za branitelje koji su dali svoj život za njihov grad

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here