Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je 16. svibnja, zajedno sa svojim zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom, svečano uručio ugovore o financijskoj potpori za projekte i programe predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Domovinski rat je temelj na kojem je stvorena hrvatska država, a udruge koje su proistekle iz njega su one koje svojim brojnim aktivnostima nastoje očuvati njegov dignitet i prenositi istinu o njemu, rekao je župan Žinić.

„Kao i proteklih godina, želimo financirati sve programe koje vi provodite i kojima osiguravamo rad naših branitelja, naših udruga, a kako bi kroz te programe obilježili sve značajne datume iz Domovinskog rata, naročito  one programe kojima se  prisjećamo naših poginulih hrvatskih branitelja i civila“, kazao je župan.

Potporu je ove godine dobilo ukupno 34 udruge proistekle iz Domovinskog rata kojima je raspodijeljeno 935 tisuća kuna.

„Sredstva ove godine su u dosta značajnom iznosu, 935 tisuća kuna za 34 udruge proistekle iz Domovinskog rata. Najviši iznos je dobila Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – podružnica Sisačko-moslavačke županije za 2018. godinu u iznosu od 256 tisuća kuna. Ovaj iznos je predviđen i za obilježavanje ovogodišnje obljetnice Vojno redarstvene operacije Oluja koja će se održati 5. kolovoza u Glini.  Kao i svake godine, u Kninu će biti održana središnja svečanost u prijepodnevnim satima, a poslijepodne će gradu Glini također biti održana jedna svečanost i koncert Marka Perkovića Thompsona“, najavio je Žinić.

Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije Stjepan Hrastnik zahvalio se u ime predstavnika udruga Županiji na potporama koje su i ove godine izdvojili za njihov rad.

„U ime svih koji su dobili sredstva ja vam se od srca zahvaljujem što da podržavate programe udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Ta sredstva će biti utrošena za obilježavanje svih onih dana koje mi ne smijemo zaboraviti, kao i za sjećanje na one koji su dali najviše za našu domovinu, svoje živote. Zato vam od srca zahvaljujem što podržavate sve naše udruge, a mi smo sve udruge ponosne na svoje učešće u Domovinskom ratu i to nikad nećemo zaboraviti“, poručio je Hrastnik.

Župan Žinić je čestitao svima koji su dobili sredstva te im poželio da ih iskoriste sukladno svojim potrebama. Udrugama se zahvalio na dosadašnjoj suradnji, izrazio uvjerenje kako će i dalje dobro surađivati te im poželio puno uspjeha u njihovom radu.

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here