Aktualno stanje u Lječilištu Topusko i Top Termama

1392

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i njegovi zamjenici Anita Sinjeri Ibrišević te Marin Piletić održali su danas u Topuskom radni sastanak na temu „Aktualno stanje u Lječilištu Topusko i Top Termama“.

Župan Ivo Žinić je istaknuo kako je ovo jedan u nizu sastanak koje će održati kako bi definiratli kratkoročne i dugoročne mjere pomoći Top Termama i Lječilištu Topusko te razvojne ideje za poboljšanje turističke ponude u Topuskom. Čelni ljudi ovih ustanova podnijeli su županu izvješće o radu i poslovanju nakon kojeg je on ocijenio kako nažalost, stanje nije sjajno…

VEZANE VIJESTI
6. utrka solarnih automobila i ove godine u sklopu proslave Dana SMŽ

TON

Župan je dodao kako će jedan od sljedećih koraka biti imenovanje kriznog menadžmenta koji u vrlo kratkom roku mora donijeti plan poslovanja. Naglasio je kako je 2015. godina prijelazno razdoblje u kojem se mora konsolidirati poslovanje, jer su gubici veliki. Tako Top Termama nedostaje oko 6 milijuna kuna godišnje dok je Lječilište ipak znatno stabilnije ističe Žinić…

TON 

Predsjednik Upravnog vijeća Lječilišta Topusko Vladimir Čavrak istaknuo je kako je cilj i svrha sastanka bilo utvrditi stvarno stanje, koji su problemi te da se otvore strateške i operativne opcije njihova rješavanja….

VEZANE VIJESTI
Središnjom svečanošću obilježen Dan hrvatskih branitelja SMŽ

TON

 

Čavrak je najavio kako će napraviti i unutarnju reviziju poslovanja i svih odluka jer postoji puno imovine i resursa koji do sad nisu adekvatno korišteni. On smatra kako su tekući gubici manji problem, a veći su naslijeđene obveze iz ranijih razdoblja. Tako je prozvao bivši menadžment koji je unazad nekoliko godina uzimao kredite i investicijska sredstva prelijevao u obrtna sredstva čime su, kako je rekao, doveli do prezaduženosti i gubitaka.
Zaključak sastanka je bio da se Topusko mora održati. Djelatnost treba sačuvati i proširiti kako bi ovaj prostor ponovno nosio ime bisera kontinentalne Hrvatske za što ima sve uvjete. Iako postoje problemi poput neizgrađenosti objekata, nepostojanja kategorije hotela, trenutne iskorištenost kapaciteta od samo 40%, korisnici su zadovoljni uslugom. I Žinić i Čavrak drže kako je to prije svega zasluga djelatnika koji svojim radom i trudom doprinose da Top terme i Lječilište Topusko, unatoč financijskim problemima, funkcioniraju dobro, a to je dodatni kapital za sve promjene koje će se u budućnosti događati.

 

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here