AUDIO Petrinjski glazbenici svom gradu poklonili pjesmu

Donacija od autorskih prava ide UOSI Mala kuća Petrinja

707

Nakon katastrofalnog potresa, kroz more kontradiktornih informacija, nejasnih uputa, tuge, žalosti, velikih pitanja egzistencije što, kamo i kuda, duh građana grada Petrinje je pao i urušio se u tim sekundama kada nas je potres pogodio. Idejom Bojana Šeperca, na nekoliko stihova njegova refrena, pokrenuta je lavina među glazbenicima.

Njegova, a na kraju zajednička ideja je bila podići duh građana, ukazati na vjeru u bolje sutra koja postoji u nama samima, ali je zatomljena neprilikama koje su nas zadesile.
Sukladno svemu navedenom, odlučili su uraditi zajedničku pjesmu koju poklanjaju svom gradu Petrinji, Banovini i čitavoj Hrvatskoj.

Cijela priča ima i humanitarnu notu, gdje su se svi odrekli naknade za autorska prava. Razmišljali su kako ne žele nikoga izostaviti ili uvrijediti odabirom samo nekoga koga će pomoći svojim djelom, jer su iz kraja gdje su svi potrebiti trenutno. Od bake na selu koji imaju samo svoje blago pa do institucija grada. Stoga su odlučili donirati financijski dio u korist svog najvećeg bogatstva, a to su djeca. Tako da njihova donacija od autorskih prava ide UOSI Mala kuća Petrinja.

Ističu kako nisu financirani sa ičije strane, niti imaju ikakvu pripadnost ikome. Stvorili su svoj rad samostalno, svojim sredstvima, a ničijim pokroviteljstvom.

Glazbu su napravili Saša Palović aka Syke-Kamikaza , Ivan Radošević i Ivo Sanković, tekst su napisali Bojan Šeperac aka Random, Zoran Peškir aka Beccy i Saša Pavlović aka Syke-Kamikaza.

Pjevaju Bojan Šeperac aka Random, Zoran Peškir aka Beccy, Saša Pavlović aka Syke-Kamikaza Marija Alapić, Goran Brebrić, Vesna Brebrić, Dario Bursać, Matija Jurčević, Elvin Kalfić, Antonija Kihalić, Ines Kosturin, Dora Lovreković, Igor Pavleković, Ivan Radošević, Hrvoje Sekulić, Laura Sučec i Ivona Šeperac

Producent pjesme je Saša Pavlović aka Syke-Kamikaza, dok je za miksanje zadužen Costa Ipsa – Red Studio.

Za master je zadužen Nikola Uršić – Intercom studio.

Pjesmu poslušajte ovdje:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime