BANOŽIĆ Hrvatski vojnici odradili su fantastičan posao

Ministar čestitao vojnicima koji su se vratili iz Poljske

320
Foto: MORH/ M. Čobanović

Ministar obrane Mario Banožić primio je u petak, 11. veljače u Ministarstvu obrane pripadnike 8. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (enhanced Forward Presence – eFP) u Republici Poljskoj koji su se tijekom boravka u aktivnosti istaknuli svojim postignućima.

Ministar Banožić izrazio je pripadnicima 8. kontingenta dobrodošlicu u Ministarstvo obrane.

“Zadovoljstvo je vidjeti vas opet nakon našeg susreta u Poljskoj. Čestitam vama, danas ovdje nazočnim pripadnicima kontingenta, koji ste u Poljskoj postigli iznimne rezultate tijekom izvršavanja svojih zadaća”, rekao je ministar.

Istaknuvši kako su pripadnici Hrvatske vojske uvijek iznimno cijenjeni u međunarodnim misijama i operacijama, ministar je rekao da su saveznici i partneri izrazili veliko poštovanje prema angažmanu pripadnika 8. hrvatskog kontingenta kao i njihovim znanjima i vještinama.

“Pokazujemo velike razine znanja i snalažljivost. Ponosan sam na sve vas. Pokazali ste u ovoj zahtjevnoj aktivnosti sposobnost, motiviranost i spremnost hrvatskog vojnika”, rekao je ministar.

Foto: MORH/ M. Čobanović

Osvrnuvši se na uspješan završetak i pobjedu pripadnika 8. HRVCON-a na natjecanju vojne izdržljivosti “Norvegian Foot March”, ministar je čestitao pobjednicima, vojnom kapelanu Josip Kešinoviću i desetniku Matiji Radieloviću, istaknuvši kako su oni, ali i svi ostali pripadnici kontingenta koji su bili uspješni u ovom natjecanju, pokazali uistinu veliku spremnost, koncentraciju, želju i volju. “Još jednom čestitam svima vama što ste dodatno dali svoj doprinos. Odradili ste stvarno fantastičan posao”, kazao je ministar Banožić.

Zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga general-pukovnik Siniša Jurković čestitao je pripadnicima 8. HRVCON-a i zahvalio na profesionalno odrađenim zadaćama i doprinosu Hrvatske vojske globalnoj sigurnosti. “Važno je da ste se sigurno vratili i da je zadaća ispunjena u potpunosti. Vi ste oplemenjeni sa sudjelovanjem u misijama. Smatram da svakog vojnika, dočasnika i časnika sudjelovanje u misijama oplemeni u njegovom funkcionalnom području te da postaje bolji vojnik i bolji čovjek”, rekao je general Jurković.

Zapovjednik kontingenta satnik Dario Bilješković rekao je kako je u ovih osam rotacija hrvatskih kontingenata odrađen izvrstan posao te naglasio da Poljaci izuzetno cijene doprinos Hrvatske vojske. Izrazio je uvjerenje da će i idući kontingent Hrvatske vojske u kojem je planiran odlazak panzer haubica u Poljsku, pokazati dodatnu spremnost i sposobnosti.

Foto: MORH/ M. Čobanović

Vojni kapelan Josip Kešinović u ime svih pripadnika kontingenta zahvalio je ministru na prijemu i velikoj podršci. “Ponosni smo na sve uspjehe koje smo postigli na natjecanjima gdje je svatko dao svoj doprinos na najbolji mogući način”, istaknuo je.

Osmi hrvatski kontingent sudjelovao je u aktivnosti eFP Poljska od 5. srpnja 2021. do 24. siječnja 2022. godine. Kontingent je brojio 80 pripadnika iz sastava Hrvatske kopnene vojske, Zapovjedništva za potporu i Pukovnije Vojne policije. Tijekom sudjelovanja na aktivnosti, 8. HRVCON je proveo niz vojnih vježbi i zajedničkih aktivnosti s drugim nacijama iz sastava Borbene grupe, sudjelovali su na taktičko tehničkim zborovima i sportskim aktivnostima u kojima su pripadnici kontingenta ostvarili iznimne i zapažene rezultate.

Foto: MORH/ M. Čobanović

Pripadnici 8. HRVCON-a koji su se istaknuli svojim postignućima i koje je primio ministar Banožić su: zapovjednik kontingenta satnik Dario Bilješković, zamjenik zapovjednika kontingenta natporučnik Teo Viček, voditelj Nacionalnog elementa potpore natporučnik Jere Mijalić, prvi dočasnik kontingenta nadnarednik Roman Breitenbach, zapovjednik tima Vojne policije nadnarednik Ivan Miletić, ciljač skupnik Filip Lovrić, poslužitelj vojnik Filip Simunović, vojni kapelan Josip Kešinović i vojni policajac desetnik Matija Radielović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime