Beba iz Vrbovca rođena u vozilu Hitne medicine

Kod majke postojala sumnja na koronavirus, majka ipak negativna, a ona i beba se uspješno oporavljaju u KB Merkur

704
Ilustracija

Na poziv dispečera, tim hitne medicine Zagrebačke županije iz Ispostave Vrbovec noćas u 22:40 sati upućen je na intervenciju kod trudnice kojoj je pukao vodenjak, priopćeno je iz Zagrebačke županije.

Ekipa hitne: doktorica Kristina Vučemilo, medicinski tehničar Goran Tvorić, koje je vozio Marko Rožić, doznali su kako trudnica već dva tjedna kašlje, a u trenutku pregleda imala je i povišenu temperaturu.

Epidemiološki nije bila u bliskom socijalnom kontaktu s ljudima sumnjivim na COVID-19, a zadnji izlazak iz kuće je bio redovna kontrola. Medicinski tim Zagrebačke županije krenuo je prema KB Merkur, uz najavu da je porod u tijeku. Tim KB Merkur je spremno dočekao vozilo ispred bolnice na čelu s dr.med. Miom Buršić, specijalizanticom ginekologije.

Zdrava curica je rođena u 23:15 sati u vozilu hitne medicinske službe ispred same bolnice, a tim KB Merkur odmah je preuzeo novorođenče.

S obzirom na febrilitet i kašalj kao suspektne simptome, majka je prebačena u poseban dio bolnice za pacijente sa sumnjom na COVID-19. S obzirom na hitnost intervencije ni tim Hitne medicine Zagrebačke županije nije bio obučen u zaštitna odijela te su nakon predaje majke i djeteta u KB Merkur u dogovoru s epidemiologom u izolaciji čekali rezultate brisa na COVID-19.

“I za kraj lijepe vijesti – majka je negativna na COVID-19, ona i beba se uspješno oporavljaju u KB Merkur, a tim hitne medicine Zagrebačke županije od sutra je ponovno u smjeni. Iskrene čestitke upućujemo obitelji curice i zahvaljujemo se timu medicinske službe Zagrebačke županije Kristini, Goranu i Marku, kao i cijelom timu KB Merkur na odlično odrađenom poslu!”, poručili su iz Zagrebačke županije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime