Ova Vlada je po svemu jedna od najnestabilnijih i najgorih hrvatskih Vlada. Prošla Karamarkova je bila najnesposobnija, a ova joj je ozbiljna konkurencija. Vlada je namjerno inicirala političku nestabilnost u Hrvatskoj, svjesno je ušla u rizik. – rekao je Bernardić, dodavši da bez političke stabilnosti nema ni ekonomske stabilnosti.

Predsjednik SDP-a je poručio kako je stranka u svakom trenutku spremna preuzeti odgovornost za zemlju „Hrvatska nema političku stabilnost već godinu i pol dana. Svaki dan ove Vlade je izgubljen dan za Hrvatsku. Godinu i pol dana država ne funkcionira, politički je nestabilna, brak između HDZ-a i Mosta zemlji je donio noćnu moru i pakao koji sad proživljavamo i zbog kojeg će trpjeti građani. SDP je ostavio red i spremni smo u svakom trenutku Hrvatskoj vratiti političku stabilnost.

VEZANE VIJESTI
Oporba optužuje županijsku vlast za uhljebljivanje isluženih, podobnih kadrova

Bernardić je naglasio sukob interesa u kojem se Vlada nalazi „Ovo je Vlada sukoba, ovo je Vlada interesa i ovo je Vlada sukoba interesa. To je njihov OIB, JMBG i neizostavan dio njihove identifikacije. Potpredsjednica Vlade Martina Dalić je ulovljena s prstima u pekmezu. Primjenjuje isti obrazac ponašanja kao i cijeli HDZ. Kad je na stolu neka imovina, neki novac onda su tu ljepljivi prsti, gladne oči i posezanje u tuđi džep.“, rekao je Bernardić te najavio da će SDP pokrenuti postupak opoziva ministrice i potpredsjednice Vlade Martine Dalić zbog očitog i evidentnog sukoba interesa.

VEZANE VIJESTI
Broj hrvatskih građana do 2050. godine past će na tri i pol milijuna

Tu odluku danas je donijelo Predsjedništvo SDP-a. Čelni ljudi Socijaldemokratske partije Hrvatske na sjednici su Predsjedništva također odlučili da će to tijelo preuzeti ulogu izbornog stožera „Započinjemo strateške pregovore s našim koalicijskim partnerima. Mi smo danas oformili pregovarački tim, krećemo u razgovore sa strateškim partnerima SDP-a koji su potpisnici deklaracije o dobrom društvu, dakle HSS-om i HSU-om, a nakon toga i s ostalim strankama Narodne koalicije.“, rekao je Davor Bernardić naglasivši da preslagivanje ne dolazi u obzir.

„Onaj tko se pokuša presložiti ili ukrcati na ovu Titanik Vladu, mogao bi završiti ili na podu ili u santi leda.“ – pojasnio je Bernardić.

VEZANE VIJESTI
Županijski SDP komentirao Prihvatilište za tražitelje azila u Maloj Gorici i nabavku MR uređaja

Socijaldemokratska partija Hrvatske danas je obilježila desetu obljetnicu smrti utemeljitelja i prvog lidera hrvatske socijaldemokracije Ivice Račana.
„Na današnji dan, na deset godina sjećanja na našeg prvog predsjednika Ivicu Račana kojem Hrvatska puno duguje, i nastavljamo se boriti za dobro društvo u Hrvatskoj. Dobru Hrvatsku za sve ljude, a ne samo za neke. Bez obzira koliko nas plaćenici u medijima podcjenjivali i omalovažavali, mi ćemo se boriti za dobru Hrvatsku do zadnjeg atoma naše snage.“,rekao je Bernardić.

Priopćenje

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here