Beroš: Ispitat će se svi slučajevi prekorednog cijepljenja

Ministarstvo će zatražiti da se ispitaju svi takvi slučajevi, a od svih onih koji su zaduženi za provedbu cijepljenja da se pridržavaju utvrđenih prioriteta

334

Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je da svi slučajevi prekorednog cijepljenja zaslužuju najoštrije osude, posebno ako je time netko od građana zakinut za svoje pravo, zbog čega će zatražiti da se ispitaju svi slučajevi koji se navode u medijima.

Planom cijepljenja protiv covid-19, kojeg je usvojila hrvatska Vlada, osigurano je svakom punoljetnom građaninu naše zemlje besplatno cjepivo, te je određeno koje skupine građana imaju prednost u cijepljenju, napisao je Beroš na Facebook profilu.

Napominje da je nositelj programa cijepljenja Hrvatski zavod za javno zdravstvo, dok su za provedbu zaduženi županijski zavodi za javno zdravstvo te za Grad Zagreb Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” koji su dužni voditi računa o poštivanju redoslijeda cijepljenja.

Beroš ističe pritom da je sva opravdana odstupanja od utvrđenih prioriteta potrebno obrazložiti, kao što su to bili slučajevi cijepljenja u Sisačko-moslavačkoj županiji poslije potresa u zaštiti zdravlja osoba koje su se tamo nalazile to vrijeme.

-No, svi slučajevi prekorednog cijepljenja, poput onih koji se ovih dana navode u medijima, zaslužuju najoštrije osude, posebno ako je time netko od građana zakinut za svoje pravo, rekao je ministar.

Ministarstvo će zatražiti da se ispitaju svi takvi slučajevi, a od svih onih koji su zaduženi za provedbu cijepljenja da se pridržavaju utvrđenih prioriteta, dodao je Beroš.

-Svi oni pojedinci koji su iskoristili pravo cijepljenja na štetu drugih morat će se suočiti s moralnom odgovornošću pred hrvatskom javnošću, zaključio je ministar.

Mediji su objavili da su se rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i njegova supruga cijepili preko reda u Klinici za stomatologiju u KBC-u Zagreb. Time je otvoreno pitanje po kojem se ključu Boras cijepio u trenutku kad su prioriteti bili korisnici i zaposlenici domova za starije te zdravstveni djelatnici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime