BEROŠ Učinjeno još operativnih zahvata: Stradali u autobusu bi danas mogli kućama

U teškoj prometnoj nesreći poginulo je deset osoba

298
25.07.2021., Slavonski Brod - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenkovic docekao je premijera Republike Kosovo Albina Kurtija u Slavonskom Brodu, te su zajedno u pratnji ministara posjetili bolnicu u kojoj su smjesteni ozlijedjeni putnici. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da će neki od lakše ozlijeđenih u teškoj prometnoj nesreći kod Slavonskog Broda biti danas otpušteni iz brodske bolnice, nekoliko je operativnih zahvata već učinjeno jučer, dok će nekoliko njih u indikacijama koje nisu hitne – biti napravljeno danas.

Svima uključenima u ovaj tragični događaj bit će pružena psihološka pomoć, rekao je za Dnevnik HTV-a te ponovio da je u bolnici formiran info centar 035 201 111 na kojem se objedinjuju informacije svih relevantnih službi za obitelji stradalih i ozlijeđenih.
Nema znatnijeg pogoršanja kliničke slike hospitaliziranih. Nekoliko je operativnih zahvata već učinjeno, a nekoliko njih u indikacijama koje nisu hitne – napravit će se i sutra. Mnogi bolesnici su zadobili lakše tjelesne ozlijede i mogli biti sutra otpušteni kućama, rekao je ministar zdravstva.

Dodao je međutim, kako će njihov povratak u Kosovo ovisiti o stanju njihovih bližnjih. Naime, među putnicima su bili članovi istih obitelji pa će pričekati ishod liječenja onih drugih. Naglasio je kako je zdravstvena situacija nakon nesreće stabilizirana vrlo rano zahvaljujući promptnim reakcijama svih stručnih službi – hitne pomoći, civilne zaštite, vatrogasaca i ostalih.

Nakon što smo odradili onaj medicinski dio, nastavili smo s organizacijom suportivnih službi. Psiholog i klinički psihijatar na dispoziciji su našim bolesnicima. Također, zahvaljujući promptnoj reakciji albanskog veleposlanika i albanskih građana u Slavonskom Brodu – oni su došli tu i dali prvu riječ utjehe na materinjem jeziku koja je bila izuzetno važna, poručio je ministar.

Ministar je još jednom izrazio sućut obiteljima preminulih i svim građanima Republike te izrazio želju za brzim oporavkom svima koji su ozlijeđeni.

U prometnoj nesreći kod Slavonskog Broda smrtno je stradalo 10 osoba, hitna pomoć zbrinula je 44 osobe, 15 je teško stradalih, a među njima je i jedna djevojčica, izjavio je prije u nedjelju ministar zdravstva Vili Beroš koji je obišao mjesto nesreće.

U autobusu kosovskih registarskih oznaka koji je jutros sletio s autoceste bilo je 69 osoba, među kojima dva vozača.

Hitna pomoć zbrinula je 42 ozlijeđene osobe u slavonsko-brodskoj bolnici, a dvije u novogradiškoj, potvrdio je ministar Beroš na konferenciji za novinare u slavonsko-brodskoj bolnici. Muškarac koji je bio smješten u novogradišku bolnicu s ozljedom kralježnice prevezen je na daljnje liječenje u Zagreb.

Prema dosadašnjim informacijama, dvije osobe su u jedinici intenzivnog liječenja i životno su ugrožene.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime