Besplatna cestarina na A11 Zagreb – Sisak

500
Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Radi olakšanja prolaska hitnih službi, prijevoza pomoći i zbrinjavanja stanovništva pogođenog potresom na području Sisačko-moslavačke županije, Hrvatske autoceste prestale su naplaćivati cestarinu na autocesti Zagreb-Sisak.

Razdoblje besplatne cestarine na A11 za sve korisnike produžava se do ponedjeljka 4. siječnja 2021. godine do 8,00 sati.

– Ovim putem apeliramo na sve građane diljem Hrvatske koji u osobnom aranžmanu organiziraju dostavu i prijevoz humanitarne pomoći i medicinske opreme vozilima koja na sebi nemaju vidljivo istaknute oznake Hrvatskog Crvenog križa da nam pošalju zahtjev za besplatnim prolaskom na e-mail: [email protected]

Međutim, zbog velikog broja upita u vezi prikupljanja i dostavljanja humanitarne pomoći građanima Sisačko-moslavačke županije pogođenih potresom te zbog stvaranja kolona na ulazima u Sisak i Petrinju, Ravnateljstvo civilne zaštite apelira na građane da humanitarnu pomoć u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, odjeće, obuće i slično dostave u najbliže prostorije Hrvatskog Crvenog križa, a ponude za opremom, mehanizacijom i dr. mogu dostaviti na mail adresu [email protected]

Slijedom navedenog i naša sugestija je da humanitarnu pomoć dostavite u najbliže prostorije Hrvatskog Crvenog križa od kuda će organizirano biti dostavljena na potrebita mjesta.

– Ponosni smo što je cijela Hrvatska ponovno pokazala veliko srce i što smo se i mi odmah uključili i pomogli. I nadalje činimo sve kako bismo doprinijeli efikasnoj i brzoj dostavi humanitarne pomoći, kao i pomoći u raščišćavanju ruševina. HAC je u kontaktu sa službama za spašavanje te smo ponudili pomoć u strojevima i ljudstvu.  Vatrogasne postrojbe HAC-a spremne su se po pozivu uključiti u akciju pružanja pomoći stradalima u jučerašnjem razornom potresu u Petrinji, Sisku i okolici, stoji u objavi HAC-a.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime