Zagrebačka županija danas je uručila ugovore o potporama gradovima i općinama Zagrebačke županije za projekte u gospodarstvu, poljoprivredi, EU fondovima te prometu i komunalnoj infrastrukturi.

Ugovore ukupne vrijednosti više od 20 milijuna kuna je u ime Zagrebačke županije gradonačelnicima i načelnicima uručio župan Stjepan Kožić.Stjepan Koži

„Ovih 20,7 milijuna kuna značajan su impuls razvoju naših gradova i općina, a svakako će biti i impuls našem gospodarstvu jer je riječ o radovima na ukupno 126 projekata. Do sada smo na ovaj način zajednički obnovili brojne ceste, područne škole, društvene domove, opremili poduzetničke zone i realizirali EU projekte s ciljem da Zagrebačku županiju učinimo mjestom ugodnim za život“, rekao je župan Kožić.

VEZANE VIJESTI
Započeli radovi na izgradnji školske sportske dvorane OŠ Mate Lovraka

Od spomenutog iznosa za projekte prometa i komunalne infrastrukture dodijeljeno je 9 milijuna kuna, dok je za gospodarstvo, odnosno razvoj poduzetničkih zona, turističku infrastrukturu i energetsku učinkovitost dodijeljeno 5 milijuna kuna. Za projekte u poljoprivredi, takozvane mjere ruralnog razvoja dodijeljeno je 2,4 milijuna kuna, a za projekte financirane EU sredstvima odnosno za njihovu tehničku pomoć, projektnu dokumentaciju, WiFi točke i samu provedbu dodijeljeno je 4,3 milijuna kuna.

U ime predstavnika gradova i općina obratili su se gradonačelnik Grada Vrbovca Denis Kralj i načelnica Općine Rakovec Brankica Benc koji su istaknuli kako Županija prepoznaje potrebe na terenu i svjesna je da često puta lokalni proračuni nisu dostatni da bi se one zadovoljile.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here