Bez covid-potvrda oko 200 djelatnika Doma zdravlja Zagreb – Centar

183

Od ponedjeljka, 4. listopada, u zdravstvenom sustavu bit će obvezna Covid potvrda, a ravnateljica Doma zdravlja Zagreb – Centar Antonija Balenović izjavila je jučer da covid-potvrde još nije dostavilo oko 200 djelatnika i da je za njih organizirano testiranje.

Dodala je kako očekuje otpor dijela djelatnika zbog obveznih potvrda, ali i računa na njihovu svijest.

Gostujući u Dnevniku Hrvatske radiotelevizije (HRT) Balenović je istaknula da su spremni za ponedjeljak, od kada će u biti obvezne covid-potvrde u zdravstvenom sustavu, i da su spremni i za povećan broj testiranja.

“Vjerujemo da je sve spremno. Pripremali smo strategiju kako bismo bili brzi i učinkoviti. Čim smo dobili pismenu odluku zatražili smo od naših djelatnika da dostave covid-potvrde što su oni i učinili”, rekla je Balenović.

U nedjelju testiranje za one bez covid-potvrda

Ravnateljica Doma zdravlja Zagreb – Centar, najvećeg u Hrvatskoj  je također izvijestila a oko 200 djelatnika nije dostavilo Covid-potvrde pa je za njih osigurano testiranje u nedjelju na lokaciji Doma zdravlja Zagreb- Centar u Sigetu.

S tim u vezi, dodala je kako im je ostao dio testova koje su kupovali za potrebe građana Zagreba u ranijim valovima epidemije, a dio testova dobili su od Civilne zaštite Grada Zagreba.

Istaknula da imaju dovoljno cjepiva za iduća dva mjeseca – i za djelatnike i za građane.

Balenović očekuje otpor dijela djelatnika koji nisu dostavili covid-potvrde zbog odluke o obveznim covid-potvrdama u zdravstvenom sustavu. Jer, kako je rekla, otpora uvijek ima.

“Očekujemo da će ga možda i biti, ali smo spremni za nekakav ‘diplomatski način’ – da se na kulturan način izvrši uvid”, rekla je. Podsjetila je kako je procedura poznata, odnosno da djelatnici koji neće imati covid-potvrde ili se neće testirati, taj dan na poslu neće moći biti validirani.

Na pitanje mogu li osigurati zamjenu za one koji neće ispuniti te uvjete, Balenović je odgovorila kako je teško osigurati zamjenu za toliko ljudi. Istaknula je kako računaju na svijest svih o tomu koliko je važno testiranje, dodavši da je veliki broj djelatnika već i najavio da će se testirati.

Dom zdravlje Zagreb – Centar pruža primarnu zdravstvenu zaštitu za oko 350 tisuća stanovnika Zagreba, a imaju 890 zaposlenih i oko 500 koncesionara na 64 lokacije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime