Blagdansko druženje članova Zavičajnog kluba Marinbrod

Već treću godinu za redom mještani i gosti se okupljaju i druže u blagdanskom raspoloženju

1097

Kod „Korablje“ u Marinbrodu 24. je prosinca održano blagdansko druženje članova Zavičajnog kluba Marinbrod i njihovih gostiju.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, inače i predsjednik Zavičajnog kluba, izrazio je zadovoljstvo što se već treću godinu za redom mještani i gosti okupljaju i druže u blagdanskom raspoloženju te i na ovaj način njeguju tradiciju i običaje svog kraja.

„Badnjak, kao dan uoči Božića, velikog kršćanskog blagdana, je dan kada se pri kraju godine ovdje okupe ljudi koji se i tijekom godine u ovom naselju okupljaju i druže, koji su kroz čitavu godinu gotovo stalno zajedno. Prilika je to da se prije obiteljskih priprema za Božić, za odlazak na polnoćku, okupimo u prijateljskom okruženju. Budući da je radni dan, ali većina je radila skraćeno, od 12 pa do negdje 15 – 16 sati družimo se ovdje kod naše Korablje uz tradicionalne specijalitete, priprema se bakalar, šaran na rašljama, ima i smuđa. Vjerujem kako ćemo uz zvuke tamburaša i dobro raspoloženje ovim druženjem završiti ovu poslovnu godinu i krenuti na malo odmaranje i opuštanje u obiteljskoj atmosferi“, zaključio je župan Žinić poželjevši svima Sretan Božić i uspješnju novu 2019. godinu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here