Blagoslovljen bogoslužni prostor župe Komarevo

Bogoslužni prostor brzo je sagrađen

386
Foto: Sisačka biskupija

Sisački biskup Vlado Košić pohodio je u nedjelju, 24. listopada župu svete Katarine u Komarevu kako bi blagoslovio novi privremeni bogoslužni prostor. Naime, nakon razornog potresa u prosincu prošle godine crkva je dosta stradala, a naknadni potresi su joj nanijeli dodatna oštećenja pa je označena crvenom naljepnicom.

Do izgradnje ovog prostora, župljani su misu slavili u pastoralnoj dvorani koja prostorno ne može zadovoljiti potrebe župe.

Foto: Sisačka biskupija

Biskup Košić u homiliji je podsjetio kako je danas misijska nedjelja, nedjelja kada nas se poziva pomoći što više možemo jer je velik broj misionara koji mnogima pomažu u zemlji i svijetu. Oni žive u velikoj neimaštini, ali to ih ne sprječava u pomaganju. Međutim, ne smijemo zaboraviti da smo svi mi misionari i nas Bog šalje u brojne misije, a da toga često nismo svjesni. Brojni misionari se žrtvuju propovjedajući gdje je i to opasni, a jesmo li se i mi spremni žrtvovati i posvjedočiti za Krista? Najviše svjedočimo Krista čineći dobro, to je najveći dokaz naše vjere.

U godini smo Božje riječi. Mi moramo čeznutljivo posezati neprekidno za njom. Kristovo uskrsnuće za nas je zakon. Danas nam Božja riječ govori kako će se Židovi iz sužanjstva vratiti pjevajući. Oni su se čeznuli vratiti u svoj dom i Bog ih je vratio. Isus pomaže progledati slijepom čovjeku, ali sljepoća nije samo fizička pojava. Najgore je biti slijep pored zdravih očiju. Mi moramo pozvati Krista da nam izmoli progledati što Bog od nas traži. Svoje poslanje na zemlji moramo ozbiljno shvatiti.

Foto: Sisačka biskupija

Na kraju misnog slavlja, domaći župnik Mirko Režek zahvalio je Sisačkoj biskupiji na brzoj izgradnji ovog bogoslužnog prostora, jednako kao i svim dobrotvorima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime