Blagoslovljen novi kip u krugu sisačke Opće bolnice

Dar bolnici sisačkog biskupa Vlade Košića

473

U krugu Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak blagoslovljen je brončani kip Blažene Djevice Marije s djetetom Isusom.

Ravnatelj bolnice Tomislav Dujmenović tom je prilikom naglasio da je, nakon katastrofalnog potresa i šteta koje je prouzročio, stiglo novo vrijeme:

“Vrijeme kada ovu bolnicu želimo učiniti ljepšom, plemenitijom, boljom, humanijom. Od danas je ova bolnica i ljepša i bolja i plemenitija i humanija. Stoga, dragi donatori, hvala vam svima!”

Kip Blažene Djevice Marije s djetetom Isusom djelo je akademskog kipara Tomislava Kršnjavog:

“Izuzetna mi je čast da je baš moj kip odabran. Želio sam da kip u središtu ovoga parka bude poticaj za utjehu svima onima koji ovdje dolaze. Da bude ohrabrenje svim doktorima, medicinskim sestrama, svom osoblju i svima koji pomažu u izliječenju.”

Blagoslovu je nazočio i zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Mihael Jurić:

“Svima nama vjernicima je dodatna snaga da budemo bolji ljudi kada vidimo kip Gospe. S vjerom i pouzdanjem vjerujem da ćete sada lakše podnijeti sve problemi, kao i pacijenti koji će dolaziti ovdje.”

Brončani kip Blažene Djevice Marije s djetetom Isusom dar je bolnici sisačkog biskupa Vlade Košića, koji je osobno predvodio obred blagoslova:

“Slaveći advent i pripremajući se za Božić upravo gledamo Mariju koja nosi Isusa. Neće to biti strano onima koji ne vjeruju, možemo reći da je to majka s dijetetom. Uvijek je lik majke je znak nade za život i budućnost. Upravo se bolnica brine za taj život, da ga njeguje, liječi. Radujem se što ste prihvatili ovaj lijepi kip i što će resiti ovu bolnicu i ulaz u novi Paviljon.”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime