Crkva Preobraženja Gospodnjeg, smještena na pretinjskom predjelu Slatina, dobila je tri zvona koja su prigodno blagoslovljena tijekom svečanog misnog slavlja.

Tri nova brončana zvona posvećena su sv. Josipu (750 kg), Majci Božjoj (380 kg) i sv. Kvirinu (220 kg), a na zvoniku će zazvoniti kroz mjesec dana.

Svetu misu predvodio je sisački biskup Vlado Košić, koji je u homiliji rekao kako će ova zvona pozivati na molitvu te naviještati radost i žalost, sreću i nesreću. „Ona i pjevaju i plaču, kao da nam poručuju: Bog je uvijek s vama, i kad se veselite i kad tugujete“.

VEZANE VIJESTI
Otvoreni radovi na dječjem igralištu Slatina, evo kada bi trebali biti gotovi

Zvona vrijedna oko 300 tisuća kuna donacija su Grada Petrinje i gradonačelnika Darinka Dumbovića.

“Mislim da su sve ove odluke koje smo donijeli za kupnju zvona u interesu i na zadovoljstvo svih nas jer bi ovom prostoru zvona trebala dovesti jedno novo nadahnuće te jaču i snažniju duhovnu obnovu. Ova zvona mogu svaki puta kada zazvone dati jednu krasnu poruku zajedništva i cilj zvona je da se što više čuju. Siguran sam da su svi Petrinjci i sve Petrinjke prihvatili moju odluku da Grad Petrinja bude cijeli donator zvona jer gledajući sve ovo što se na Slatini radi, sav ovaj preporod komunalne infrastrukture u kojem se ulaže bliže 5 milijuna kuna i neka to bude jedna dobra sinergija Grada i građana jer znamo da smo došli na zgarišta koja trebamo obnavljati. Neka ova zvone i sve crkve u kontinuitetu daju poruku ljubavi, radosti i zajedništva“, zaključuje gradonačelnik.

VEZANE VIJESTI
Utvrđen identitet krijumčara iz Slatine Pokupske

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here