Bolnici u Gornjoj Bistri IKEA donirala namještaj i opremu

1226
Foto: Zagrebačka županija

IKEA Hrvatska donirala je Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra namještaj i opremu, vrijednosti oko 300.000 kuna. Primopredaja donacije obavljena je u dvorištu bolnice.

„Zahvalni smo upravi IKEA-e i svim njezinim djelatnicima koji su svojim radom omogućili da se našoj bolnici donira namještaj, oprema i didaktičke igračke. Dobili smo namještaj za blagovaonicu, dječje krevete, sobne ormariće i ormare za garderobu, posteljinu i opremu za sanitarne prostore. U donaciji su i hladnjaci za kuhinju i za naše skladište hrane, kao i dodatni pribor za kuhinjske potrebe. Dobili smo i uredski namještaj, kao i namještaj kojim ćemo opremiti garsonjeru koju koriste roditelji djece koji dolaze iz udaljenijih krajeva Hrvatske“, ispričao je Renato Mittermayer, ravnatelj bolnice, podsjetivši da se u Gornjoj Bistri liječe najteže bolesna djeca u RH. U ime IKEA-e donaciju je predao Hrvoje Dragušica, voditelj održivoga razvoja ove tvrtke, rekavši da se ona na donaciju odlučila nakon potresa, a u kojoj je oštećenje pretrpio i dvorac u kojemu je bolnica smještena.

VEZANE VIJESTI
ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Nema novooboljelih od koronavirusa

U ime Županije prisutan je bio župan Stjepan Kožić.

„U ovim gospodarski izazovnim vremenima, IKEA se vodi mišlju Martina Lutera Kinga koji je rekao “da je uvijek dobro vrijeme za činiti dobro”. IKEA služi za primjer kako se treba ponašati u društvenom okruženju. Bio sam iznenađen, ali i sretan kada sam čuo za želju IKEA-e da nešto iz svoga asortimana donira bolnici. To je velika pomoć!“, rekao je župan Kožić, dodavši da vjeruje da će se uspješna suradnja IKEA-e i Zagrebačke županije, koja traje od početka gradnje ovoga trgovačkog centra, i dalje nastaviti.

VEZANE VIJESTI
2 milijuna kuna za sufinanciranje provedbe EU projekata

Primopredaji donacije prisustvovao je i načelnik Bistre Krešimir Gulić. I on je zahvalio IKEA-i, ali i zaposlenicima bolnice što korona virus, zahvaljujući dobroj organizaciji i pridržavanju svih propisanih mjera, nije ‘ušao’ u ovu zdravstvenu ustanovu.

Izvor/Foto: Zagrebačka županija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here