BOŽINOVIĆ Nošenje maski propisano za djelatnike u ugostiteljstvu

"Beroš je postupio na jedini način na koji ministar zdravstva može postupiti."

379
Foto: Vlada RH

Komentirajući reakciju ministra zdravstva Vilija Beroša koji je u nedjelju napustio kafić jer konobarica nije nosila zaštitnu masku, ministar Davor Božinović kazao je da postoji odluka Nacionalnog stožera iz listopada 2020. koja nošenje maski propisuje i za djelatnike u ugostiteljstvu.

“Beroš je, po meni, postupio na jedini način na koji ministar zdravstva može postupiti. Ako je itko pozvan i ako itko treba ukazivati na mjere zaštite od epidemije, u vrijeme dok ona traje, onda je to ministar zdravstva, naglasio je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u ponedjeljak na otvaranju Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone u Policijskoj upravi zadarskoj.

Na novinarske tvrdnje da konobarica ima respiratornih problema zbog kojih ne može nositi masku, Božinović je dodao: “Nažalost, da je gospođa to odmah rekla, siguran sam da ne bismo danas o ovome pričali. Koliko sam razumio, ona ima i liječničku potvrdu, ne znam zašto to odmah nije rečeno. Ministar bi to uvažio jer je, prije svega, liječnik”, ustvrdio je Božinović koji je ujedno i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime