BOŽINOVIĆ Slučajevi podmetanja eksplozivnih naprava na riječkom području očito povezani

Slučajevi imaju međunarodnu dimenziju, tvrdi ministar

115
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Primorsko goranska policija uhitila je u subotu navečer dvije osobe koje povezuje sa serijom postavljenih eksplozivnih naprava na području Rijeke od kojih je posljednja eksplodirala sinoć oko pola sata nakon ponoći na Pećinama u Rijeci.

Dvije osobe, hrvatskog i njemačkog državljanina osumnjičene za postavljanje napravi zatekli su neposredno prije eksplozije, oko ponoći, policijski službenici ispred trgovačkog centra u Kostreni pokraj Rijeke, gdje su ostavili eksplozivnu napravu.

Osumnjičenici su sa sobom imali i treću eksplozivnu napravu, utvrdila je policija.

Ministar je izjavio u nedjelju da se radi o policijskom postupanju koje je počelo s pronalaskom naprave kod hotela Ambasador u Opatiji u travnju, nakon čega je 21. svibnja postavljena eksplozivna naprava u Rijeci ispred trgovačkog centra.

Policija je od prvog dana krenula u vrlo opsežno i dubinsko istraživanje. Sinoćnji rezultat posljedica ozbiljnog, kvalitetnog i profesionalnog rada

“Te akcije su očito na neki način povezane. Policija je od prvog dana krenula u vrlo opsežno i dubinsko istraživanje”, rekao je ministar, dodavši da je sinoćnji rezultat posljedica ozbiljnog, kvalitetnog i profesionalnog rada.

Zahvalio je svima koji su sudjelovali na razini Ravnateljstva policije, odnosno uprave za kriminalističke poslove i djelatnicima primorsko goranske policije.

“Praktički oni su od travnja svaki dan radili na ovom predmetu koji ima i međunarodnu dimenziju”, rekao je ministar novinarima nakon svečana Akademije u povodu Dana Hrvatske vojske.

Za motive i namjere počinitelja rekao je da su stvar kriminalističkog istraživanja koje slijedi, zaključivši da je ono što je očito u tim slučajevima bila neposredna opasnost policija sinoć riješila.

Izvor: Hina / Vlada

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime