Branko Hrg napušta HSS!

308

Bivši predsjednik Hrvatske seljačke stranke Branko Hrg objavio je u nedjelju 17. srpnja da izlazi iz stranke zbog ulaska HSS-a u predizbornu koaliciju sa SDP-om te naglasio da mu je to jedna od najtežih odluka u dugogodišnjoj političkoj karijeri.
“Smatram da je ulazak u predizbornu koaliciju sa SDP-om dugoročno kraj HSS-a. To je koalicija temeljena na zadovoljenju osobnih apetita nekolicine gladnih političkih usta na principu čiste trgovine i političke prostitucije. Ta odluka HSS mijenja svjetonazorski i znam da dijelim mišljenje i nezadovoljstvo velikog dijela članstva, nažalost, ne i vodstva”, ustvrdio je Hrg.
Ovo, kaže Hrg, nije moja koalicija, ovo nije moje opredjeljenje i ovaj HSS više nije moj HSS. “S današnjim danom istupam iz stranke”, najavio je te istaknuo da su i u politici važni dosljednost i karakter podsjećajući na postupke i riječi utemljitelja HSS-a, Stjepana Radića.
Hrg dalje navodi kako je jugoslavenski režim naredio izbacivanje riječi ‘republikanska’ iz naziva pa je ostala Hrvatska seljačka stranka.
“Nakon Drugog svjetskog rata zabranjuje se djelovanje HSS-a, hapse se pa i ubijaju vodeći ljudi i HSS nastavlja djelovati širom svijeta u izbjeglištvu. Pravni slijednik režima koji je HSS izgnao iz Hrvatske je SDP. Dakle, HSS je ušao u predizbornu koaliciju sa djetetom svojeg političkog krvnika”, ustvrdio je Hrg u priopćenju.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here