Broj noćenja u Zagrebačkoj županiji na razini 2019. godine

119
Foto Zgž

Prema najnovijim podacima sustava eVisitor Zagrebačka županija bilježi sjajne turističke rezultate. U prvih sedam mjeseci ostvareno je čak 78 posto više dolazaka i 65 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje 2021. godine. Usporedimo li ovogodišnje podatke s onima rekordne 2019. ostvarena je razina od 87 posto dolazaka, dok je broj noćenja na razini 2019. godine.

Najposjećeniji županijski gradovi bili su Velika Gorica, Sveta Nedelja, Jastrebarsko, Samobor i Ivanić-Grad, a osim iz Hrvatske najviše gostiju bilo je iz Njemačke, Poljske, Nizozemske, Austrije, Sjedinjenih Američkih Država, Italije, Češke, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

„Na području Zagrebačke županije imamo više od pedeset novih smještajnih objekata među kojima je čak dvadeset visokokategoriziranih kuća za odmor koje su iznimno popularne i tražene s dolaskom ljepšeg i toplijeg vremena“, rekla je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije dodavši da se povećanjem visokokvalitetnog smještaja stvara koncept turističkog razvoja koji je održiv i visoke dodane vrijednosti. Podsjetila je i na ostale adute – vrhunsku eno gastro ponudu, poznate vinske ceste, brojne šetnice i biciklističke staze te bogatu prirodnu i kulturnu baštinu Zagrebačke županije – koji Zagrebačku županiju čine idealnom destinacijom za godišnji odmor, daleko od gužve i masovnog turizma.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime