Brojna izaslanstva na čelu s Predsjednicom obišla mjesto predaje tzv. 21. kordunskog korpusa

1017

U Glini je održan program svečanog obilježavanja dana Grada Gline. Program je započeo polaganjem vijenaca i svijeća u čast palim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenaca kod spomen obilježja “Suza” koji je 2015. godine svečano otkriven u prigodi Dana grada. Uslijedila je svečana sjednica u Hrvatskom domu, nakon čega je otkrivan i blagoslovljen spomenik u čast prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Trgu Franje Tuđmana u Glini.

U sklopu obilježavanja u nazočnosti predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović otvorena je “Spomen soba u logoru Glina” u znak spomena na sve ubijene logoraše srpskog koncentracijskog logora Glina, na sve patnje, muke, torture hrvatskih branitelja i civila koje su prošli kroz srpski koncentracijski logor Glina, s ciljem da se “Nikad više ne ponovi i ne zaboravi”.

VEZANE VIJESTI
VIDEO PRIJENOS -13. sjednica Gradskog vijeća Grada Gline - AKTUALNI SAT

Obilježavanje Dana Grada Gline završeno je obilaskom mjesta predaje tzv. 21. kordunskog korpusa neprijateljske vojske i pobjede Oružanih snaga Republike Hrvatske u Domovinskom ratu.

Svečanom programu nazočili su brojna izaslanstva, obitelji poginulih hrvatskih branitelja, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić sa zamjenikom Ivanom Celjakom, ministar branitelja Tomo Medved, izaslanstvo Grada Gline predvođeno gradonačelnikom Stjepanom Kostanjevićem, izaslanik Ministarstva obrane i Glavnog stožera Oružanih snaga RH, zamjenik načelnika GSOSRH, general pukovnik Drago Matanović, izaslanik MUP-a i PU sisačko-moslavačke Zvonimir Grgić, predstavnici vojske, udruga proisteklih iz Domovinskog rata i predstavnici političkih stranaka.

VEZANE VIJESTI
GLINA Produljen rok za prijave na Javni natječaj za financiranje programa/projekata/manifestacije udruga za javne potrebe u društvenim djelatnostima

Nazočnima su se kod tenka obratili predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić te zamjenik načelnika Glavnog stožera OSRH general pukovnik Drago Matanović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here