Capak otkrio hoće li trgovine opet raditi nedjeljom

Epidemiološka situacija izuzetno je povoljna

3978
Screenshot YouTube

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak tijekom konferencije za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite odgovarao je na upite novinara.

Upitan kakva epidemiološka situacija treba biti da bi se vratio rad nedjeljom, odgovorio je da treba pričekati još neko vrijeme.

“Epidemiološka situacija je izuzetno povoljna, ali ipak, s obzirom na to da smo sad puno toga popustili, trebamo pričekati još neko vrijeme i ocijeniti situaciju – što se sve dogodilo, gdje su nam izvori zaraze, na koji način se zaražavaju novooboljeli. Onda se može o tome razgovarati, sada je još prerano”, ustvrdio je Capak, ali nije htio opet objašnjavati po čemu se rad nedjeljom razlikuje od ostalih dana.

Vezano za rad sajmova na otvorenome, izvijestio je da su razgovarali o tome te da će i to doći na red.

Na komentar da se putnici u javnom prijevozu ne pridržavaju mjera fizičke udaljenosti, ustvrdio je da su donijeli niz preporuka za sve vrste prijevoza te da epidemiolozi nisu odgovorni za nadzor.

“Po našem mišljenju, odgovornost treba prelaziti na vlasnike i građane. Mi računamo na svijest naših građana i onih koji od toga žive da će to organizirati tako da se koronavirusna infekcija ne može prenijeti”, poručio je Capak.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime