Sisačko-moslavačka županija je nedavno dobila novih milijun kuna od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za izradu projektne dokumentacije, idejnog, glavnog i izvedbenog projekta uređenja bivše vojarne u Lađarskoj ulici u Sisku. Riječ je o zgradi koju je Vlada prepustila Županiji, a koja u nju namjerava smjestiti Centar kompetencija za područje strojarstva i elektrotehnike, pojasnio je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Darjan Vlahov.

„Sisačko-moslavačka županija je krajem 2017. godine prijavila projektnu dokumentaciju za uređenje Domobranske vojarne u Lađarskoj ulici ima dva natječaja, na natječaj Ministarstva kulture, zato što je to objekt pod zaštitom vrlo visoke kulturne vrijednosti te na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja za projekte koji će se prijavljivati na EU sredstva. Od Ministarstva kulture smo dobili 400 tisuća kuna, a od Ministarstva regionalnog razvoja milijun kuna u ovom prvom ugovoru, a nadamo se da će biti još jedan takav. Upravo smo raspisali javnu nabavu  za dobivanje projektne dokumentacije za uređenje navedene vojarne. Procjena je da bi projektna dokumentacija, koja se sastoji od idejnog rješenja, idejnog, glavnog i izvedbenog projekta, vrijedila oko tri milijuna kuna, a namjera Sisačko-moslavačke županije je u vojarni prijaviti Centar kompetencija Tehničke škole Sisak za područje elektrotehnike. Upravo radimo na tome. Natječaj Ministarstva znanosti je otvoren. Prvo trebamo predati razvojni plan, a onda negdje na jesen bi se predavao plan  razvojnog plana uređenja i održavanja samog objekta. Mi računamo da bi do tada otprilike mogli imati gotov glavni projekt uređenja vojarni. Ako ne bi bilo nikakvih neočekivanih problema,  da zapravo onda možemo krenuti i radili na Centru kompetencija“, kazao je Vlahov.

Nositelj Centra kompetencija bila bi Tehnička škola Sisak u partnerstvu s drugim srednjim školama na području Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije te Grada Zagreba, a u suradnji s visokoškolskim ustanovama i gospodarskim subjektima na području Republike Hrvatske, ali i inozemstva.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime