Čestitka Gordana Jandrokovića u povodu Dana neovisnosti RH

172

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku u povodu 25. lipnja – Dana neovisnosti Republike Hrvatske, podsjetivši da je na današnji san 1991. Sabor donio Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Hrvatske i Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne RH.

U ime Hrvatskoga sabora i osobno svim hrvatskim građankama i građanima, Hrvaticama i Hrvatima diljem svijeta čestitam Dan neovisnosti, naveo je u čestitci Jandroković.

Hrvatski sabor donio je 25. lipnja 1991. Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske i Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske.

Ove dvije povijesne odluke ostvarile su višestoljetnu težnju hrvatskog naroda o samostalnoj i suverenoj državi. Njima su prethodili prvi demokratski izbori, konstituiranje prvog višestranačkog Sabora, donošenje Ustava te referendum na kojem se hrvatski narod plebiscitarno izjasnio za neovisnu Hrvatsku, istaknuo je Jandroković.

“Obilježavajući Dan neovisnosti prisjećamo se svih onih koji su dali ogromni doprinos u stvaranju Republike Hrvatske. Posebnu zahvalnost dugujemo prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i hrvatskim braniteljima, kao i njihovim obiteljima, te svima koji su sudjelovali u obrani Hrvatske, izgradnji institucija i međunarodnoj afirmaciji”, dodao je.

“Današnja Hrvatska utemeljena je na vrijednostima slobode, mira, jednakosti, vladavine prava, solidarnosti i poštivanja prava čovjeka. U vremenu velikih globalnih promjena i rata u Ukrajini, samo ujedinjeni možemo pronaći odgovore na suvremene izazove i osigurati gospodarsku i društvenu stabilnost. Svjesni te odgovornosti trebamo zajedno nastaviti ulagati napore u povećanje životnog standarda hrvatskih ljudi i sveukupni boljitak naše domovine“, naveo je predsjednik Hrvatskog sabora Jandroković u čestitci u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime