Četvrto hodočašće vjernika Sisačke biskupije

Održano četvrto hodočašće vjernika Sisačke biskupije i drugo hodočašće mladih u Svetište Majke naših stradanja u Goru

542

Četvrto hodočašće vjernika Sisačke biskupije i drugo hodočašće mladih u Svetište Majke naših stradanja u Goru održano je u subotu, 28. rujna. Također, po drugi puta ovdje su se okupili i vjeroučitelji da bi na početku vjeronaučne godine zamolili zagovor Majke Božje za rad s djecom i mladima.

foto: Sisačka biskupija

Hodočašće kao i svečano misno slavlje predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s rektorom svetišta preč. Paškom Glasnovićem, generalnim vikarom mons. Markom Cvitkušićem, povjerenikom za pastoral mladih vlč. Ivanom Grbešićem i tridesetak svećenika.

VEZANE VIJESTI
Gornji Viduševac bit će domaćin 1. Mladifesta u Hrvatskoj
foto: Sisačka biskupija

Slavlju je nazočilo i više stotina hodočasnika pristiglih iz cijele biskupije, a njih oko stotinu došlo je pješke iz Siska, Petrinje i Gline.

foto: Sisačka biskupija

Nakon mise katehezu je održao župni vikar iz Kloštar Ivanića fra Franjo Vuk, a zatim su se okupljenima predstavili članovi zajednice vjera i svjetlo zajedno s povjerenicom za pastoral osoba s invaliditetom Sisačke biskupije gđom Željkom Šemper. Hodočašće je zaključeno Euharistijskim klanjanjem koje je predvodio župni vikar iz Kutine o. Artur Makara.

foto: Sisačka biskupija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here