Crnogorac pokušao prokrijumčariti 3.000 šteka cigareta u Hrvatsku

U unutrašnjosti prepravljenog prostora uočen je veći broj paketa

545

Hrvatska policija uhvatila je na graničnom prijelazu Karasovići s Crnom Gorom, 47-godišnjeg državljanina Crne Gore u pokušaju krijumčarenja gotovo 3 tisuće šteka cigareta, izvijestila je u srijedu dubrovačko-neretvanska policija.

Iz policije navode da je jučer u 5,10 satu ulaznoj hrvatskoj graničnoj kontroli na GP Karasovići pristupilo teretno vozilo s priključnim vozilom crnogorskih registracija, kojim je upravljao 47-godišnji državljanin Crne Gore.

Tijekom granične kontrole, u priključnom dijelu vozila zamijećene su preinake, a endoskopom je u unutrašnjosti prepravljenog prostora uočen veći broj paketa zbog čega je zatražen nalog za pretragu.

Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku pretražena su oba teretna vozila, pri čemu je pronađen veći broj kutija, u kojima se nalazilo 2.950 šteka cigareta bez poreznih markica.

Pronađene cigarete, kao i prijevozna sredstva, predani su na dalje nadležno postupanje ovlaštenim carinskim službenicima.   Osumnjičeni 47-godišnji crnogorski državljanin je uz kaznenu prijavu zbog izbjegavanja carinskog nadzora, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime