Croatia Rally i Hrvatski Crveni križ za sisačku bolnicu

Croatia Rally i Hrvatski Crveni križ zajedničkim snagama pokreću humanitarnu akciju za bolnicu u Sisku

140
Foto: Hrvatski crveni križ

Croatia Rally i Hrvatski Crveni križ zajedničkim snagama pokreću humanitarnu akciju za bolnicu u Sisku.

Organizacijski odbor Croatia Rallyja uz potporu Svjetskog prvenstva u rallyju (WRC) i Hrvatskog Crvenog križa kao nositelja projekta pokreće međunarodnu humanitarnu akciju „Zajedno do cilja“ za pomoć Općoj bolnici „dr. Ivo Pedišić“ u Sisku.

Akcija traje od 24. ožujka do 30. travnja, a sva sredstva prikupljena donacijama na žiro račun HR2023600001502892305 u tom razdoblju bit će utrošena na obnovu zgrade sisačke bolnice. Croatia Rally, koji je uvršten u kalendar Svjetskog prvenstva u rallyju (World Rally Championship – WRC) za 2021. godinu, a koji će od 22. do 25. travnja u Zagrebu ugostiti jedno od najatraktivnijih svjetskih sportskih događanja, ovom prilikom pokreće inicijativu kojom će, uz pomoć građana, prikupljati financijska sredstava potrebna za uspješnu obnovu glavne zdravstvene institucije Sisačko-moslavačke županije razrušene u potresu.

Inicijatori ove međunarodne humanitarne akcije odlučili su iskoristiti dolazak svjetske manifestacije u Hrvatsku koja svake godine privlači veliki interes gledatelja kako bi pomogli lokalnoj zajednici, a podrška za ovu hvalevrijednu akciju stiže i od samih vozačkih zvijezda rallyja Thierryja Neuvillea, Sebastiena Ogiera i Teemua Suninena.

O popularnosti WRC-a svjedoči i podatak kako je posljednjih godina utrke WRC-a putem TV ekrana pratilo oko 836 milijuna gledatelja, a 13 je utrka privuklo više od 4 milijuna gledatelja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here