CRVENI KRIŽ VELIKA GORICA U tijeku akcije prikupljanja pomoći za potrebite učenike i građane

799

Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica u listopadu na svome području provodi humanitarne akcije kojima se mogu priključiti i pomoći svi građani.

Djeca za djecu

Financijska pomoć za ljetovanje djece iz obitelji slabijeg imovinskog statusa tradicionalno se tijekom listopada prikuplja u osnovnim i srednjim školama gdje su učenicima podijeljeni bonovi u apoenima 5 kuna. Sredstva prikupljena u akciji namijenjena su ljetovanju djece s područja Velike Gorice čiji roditelji nisu u mogućnosti platiti im isto.

“Vaš dar za pravu stvar”

U tijeku je 47. po redu sabirna akcija “Solidarnost na djelu”, pod motom ” Ne dvoji, za drugog izdvoji”. Naime, u suradnji s Kauflandom od 07. do 13. listopada možete kupiti neki od artikala s letka i staviti u košaru solidarnosti. Od darova građana djelatnici Crvenog križa složit će pakete pomoći za najugroženije građane.

Hvalevrijednoj akciji “Vaš dar za pravu stvar” pridružili su se i članovi  Volonterskog kluba OŠ Eugena Kumičića koji dijele letke i ukazuju kupcima spomenutog trgovačkog lanca da pri izlazu iz trgovine mogu donirati prehrambene proizvode i tako pomoći građanima kojima je pomoć u najnužnijim stvarima potrebna.

VEZANE VIJESTI
Velika srca volontera društava Crvenog križa
Foto: OŠ Eugena Kumičića
Foto: OŠ Eugena Kumičića

Također, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa redovito se provode i akcije dobrovoljnog darivanja krvi, a sljedeće na redu su:

  • 04. studenog 2019. godine od 09:00 – 15:00 sati u prostorijama Turističke zajednice VG (pauza od 11.45-12.30 sati)
  • 05. studenog 2019. godine od 12:00 – 18:00 sati u prostorijama Policijske postaje VG (pauza od 13.45-14.30 sati)
  • 06. studenog 2019. godine od 13:00 – 19:00 sati u prostorijama  Kluba 100 (pauza 14.45-15.30 sati)

“Pozivamo sve građane da se pridruže velikoj obitelji heroja koji malom gestom spašavaju ljudske živote”, poručuju iz Crvenog križa, a više o svim akcijama možete pročitati ovdje.

VEZANE VIJESTI
Darivatelji krvi u Velikoj Gorici dobili popust na tečaj prve pomoći!

Pogodnosti za darivatelje krvi

Odbor Crvenog križa Velika Gorica odlučio je da svi darivatelji krvi i članovi Crvenog križa imaju popust za tečajeve prve pomoći za vozače. Umjesto 450,00 kn članovi će platiti 300,00 kuna, a darivatelji krvi 250,00!

Nova pogodnost primjenjuje se od 01. kolovoza, a članom Crvenog križa se postaje plaćanjem godišnje članarine od svega 12,00 kn i prihvaćanjem Statuta Crvenog križa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here