U glavnom gradu Japana Tokiju je 13. studenog 1998. godine održana konferencija o ljubaznosti te su tada sudionici donijeli Deklaraciju o toleranciji i prihvaćanju različitosti među ljudima.

Taj dan je prilika da razmislimo o svojim dosadašnjim postupcima, postavljajući se iznad teritorijalnih, kulturoloških ili religijskih granica te da shvatimo da smo dio globalnog društva jer nismo niti bolji niti lošiji od pripadnika drugih kultura, rasa ili religija.

Svjetski dan ljubaznosti posebno se obilježava u Kanadi, Japanu, Australiji, Nigeriji i Saudijskoj Arabiji, a zadnjih nekoliko godina sve veću popularnost ima i u Indiji, Italiji, Singapuru i Velikoj Britaniji.

Zato se na današnji dan obilježava Svjetski dan ljubaznosti koji nam daje priliku da razmišljamo o svojim dosadašnjim postupcima i uputimo lijepu riječ ili gestu onima prema kojima možda nismo bili dragi i ljubazni. Naravno, ljubaznost se može tumačiti na različite načine pa ljudima oko sebe možemo pokloniti cvijet ili barem smješak!

 

Ako ništa drugo, na ovaj dan najdražim osobama možemo pokloniti cvijet ili im se barem nasmiješiti. :)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here