Iz Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica znaju kako najbolje zakoračiti u nadolazeći vikend pa su već s petkom za svoje sugrađane pripremili mnoštvo blockbustera, izložbi i radionica.

Od danas pa do 1. ožujka u Izložbenom prostoru Učilišta održava se izložba “Vremenski putopis” Josipa Jozića. 

Izložba prikazuje grafičke listove s motivima mediterana, sakralnom tematikom, vedutama te portretima hrvatskih velikana Zrinski-Frankopan. Grafike su dojmljivog dosega, tehnoloških mogućnosti i virtuoznosti umijeća. Inspirativna okosnica mediterana odnosi se najprije na sjeverno primorje, otok Rab. Autor je prikazao velikane hrvatske povijesti Zrinske-Frankopane, portretno s osobitim osjećajem i notom osobnog pogleda, u duhu hiperrealizma.

Slikarsku inspiraciju koja svoje uporište nalazi u motivima Zagreba ostvaruje kroz prepoznatljive prizore grada.

Foto: pouvg.hr

U kinu Učilišta danas nas očekuju čak dva blockbustera: Mula i Escape room!

Filmska večer započinje u 18.00 sati trilerom Escape room.

Radnja Šest stranaca dobiva tajanstvene crne kutije s ulaznicama za Escape Room, koje su ujedno i prilika za osvajanje velikog novčanog iznosa. Budući da su zatvoreni u nekoliko prostorija s ekstremnim uvjetima, postupno otkrivaju tajne Escape Rooma i moraju se boriti da pronađu izlaz i prežive.

Filmska večer nastavlja se u 20.00 sati kriminalističkom dramom Mula s Clintom Eastwoodom u glavnoj ulozi.

Radnja Earl Stone je čovjek u osamdesetima koji je upravo bankrotirao, sam je i čeka ovrhu kada mu ponude posao u kojem samo mora voziti. Čini se prilično lako, ali Earl zapravo postaje mula meksičkog kartela. Posao mu jako dobro ide, no Earl se vrlo brzo nađe i u centru interesa policije, DEA agenta Colina Batesa. Earlove pogreške iz prošlosti počinju izranjati, a pitanje je hoće li imati dovoljno vremena ispraviti ih prije nego ga sustignu ruka pravde ili kartela za koji radi.

Danas se također održava i radionica zdrave hrane koju vodi Hrvojka Becker, inženjerka prehrambene tehnologije, nutricionistica, konzultantica za pravilnu prehranu, ujedno i urednica portala www.zdravaprehrana.info.

Imate problem s prekomjernom težinom? Želite izgubiti suvišne kilograme do ljeta? Ne znate kako promijeniti trenutne navike i zdravo se hraniti? Strahujete od tzv. jo-jo efekta nakon uspješnog procesa mršavljenja? Ne znate u čemu griješite? Trebate poticaj za fizičku aktivnost?

Današnja tema: PRAVILNOM PREHRANOM DO BLISTAVE KOŽE I HORMONALNOG BALANSA

Cilj : nahraniti kožu iznutra
– Što jesti da imamo lijepu i sjajnu kožu
– Kako mediteranska,vegetarijanska, visokobjelančevinska, tzv. sirova prehrana i prehrana s niskom razinom masnoća utječu na našu kožu

Cilj: smjernice za hormonalnu ravnotežu
– Utjecaj hormona na glad i sitost
– Utjecaj hormona na crijevne bakterije(mikrobiotu)
– Hrana i protuupalno djelovanje –
– Prehrana i hormonalna ravnoteža

Uključeno antropometrijsko mjerenje i savjetovanje.

Radionice uključuju:
•    Teorijski dio
•    Praktični dio
•    Savjetovanje

Polaznici koji su se do sada odlučili na prehrambeno savjetovalište i provođenje dijetoterapije vrlo su brzo i učinkovito postigli uspjeh pri provođenju redukcijskog mršavljenja ili ostalih problema vezanih uz prehranu.

Trajanje jedne radionice: 90 minuta
Mjesto održavanja: I. kat, Zagrebačka 37
Cijena jedne radionice: 60,00 kn
Info i prijave: 01 6259 806, 098 316 419

Podsjećamo kako se još danas možete upisati na tečajeve stranih jezika, a u tijeku su i pripreme za državnu maturu

Sutra vas osim filmskih projekcija, predavanja i izložbi očekuju i odlične kreativne radionice za djecu. Više doznajte ovdje.

PS- Bogat sadržaj Velikogoričane očekuje i povodom Valentinova.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here